Film

Skribent

Jakob Åsell

1 augusti 2017 | 07:00

Hans Zimmer gör musik till "Blade Runner 2049"

Den tyske mäster-kompositören ansluter till det redan ytterst stjärnspäckade filmteamet.
Nu står det alltså klart att Hans Zimmer, filmkompositören bakom filmer som "Gladiator", "The Dark Knight"-trilogin, "Interstellar" och "Dunkirk" nu ansluter till produktionen av Denis Villeneuves "Blade Runner 2049". Som om vi inte redan var tillräckligt peppade..
 
Hans Zimmer, som för tillfället turnerar världen över med sina välkända filmsoundtrack kommer att ta en paus från rockstjärnelivet för att lägga sin musikaliska välsignelse på storfilmen "Blade Runner 2049". Enligt franska
Studio Ciné Live ville regissören Denis Villeneuve ge sin ständige partner-in-music, den isländske kompositören Jóhann Jóhannsson ("Prisoners", "Sicario", "Arrival") lite erfaren assistans.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
För att leva upp till Vangelis ikoniska kompositioner från originalfilmen "Blade Runner" har Villeneuve tagit ombord både Zimmer och Benjamin Wallfisch som arbetade med tysken på både "Dunkirk" och "Batman v. Superman: Dawn of Justice".
 
Villeneuve själv har sagt att Jóhannsson står för filmens tema, precis som planerat, men att man med tanke på storleken på uppgiften tagit ombord Zimmer och Wallfisch för att hjälpa till. "Vi har Johanns andlösa atmosfärer" säger Villeneuve, "men vi behöver andra saker med, och Hans har hjälpt oss."
 
Det som på pappret låter som en "perfect storm" av isländska synthatmosfärer och fläskiga bombastiska tyska ljudmattor intar biograferna den 6 oktober då "Blade Runner 2049" har biopremiär.
 
Vad tror ni om kombinationen av Zimmer och Jóhannsson?
| 1 augusti 2017 07:00 |