Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

23 juni 2015 | 08:15

"Hannibal" läggs ned

Men producenterna bakom serien ser hellre glaset med Chianti som halvfullt än halvtomt och hoppas kunna sälja den till någon annan kanal.
Det var sent på måndagen som NBC kom med nyheten att den tredje säsongen av "Hannibal", med danske Mads Mikkelsen i titelrollen, också skulle bli den sista. 

Dåliga tittarsiffror ligger bakom beslutet, skriver Vulture, trots finfina recensioner och en stark fan-bas. 

I pressmeddelandet lovordade NBC showrunnern Brian Fuller för att han "givit dem en visuell palett av berättarkonst som inte liknat någon annan i tv, vare sig i allmän-tv eller i kabel-tv". 

Fuller tackade i sin tur NBC för att ha vågat ta en chans med hans serie. Han öppnade samtidigt upp för andra möjligheter. 

- "Hannibal" avrundar sin sista måltid vid NBC:s bord den här sommaren, men en hungrig kannibal kan alltid komma att dinera igen." 

Produktionsbolaget bakom, DeLaurentiis, har startat en sociala medier-kampanj #SaveHannibal och har börjat shoppa runt serien till andra kanaler. Det finns också en digital namninsamling som kräver att serien ska förnyas. Den har i skrivande stund 14 000 underskrifter.

I Sverige börjar Kanal 5 visa den sista (?) säsongen med start den 12 juli.

Kommer du sakna "Hannibal"? 
| 23 juni 2015 08:15 |