Film

Skribent

Patrik Jonsson

3 juni 2013 | 21:01

"Hannibal" får en andra säsong

Det tog ett tag men nu är det klart; NBC:s "Hannibal" med Mads Mikkelsen får en andra säsong.

Precis som den första säsongen kommer den andra att bestå av 13 avsnitt och premiär blir det förmodligen nästa vår. För min del är detta glädjande nyheter då jag faktiskt gillar serien och dess härligt mörka och stämningsfulla ton, optimalt hade det så klart varit ifall den lagts ned och en kabelkanal ryckt in och tagit över, men jag tycker ändå att NBC har gjort ett godkänt jobb så detta var skönt att höra. Det är bara att gratulera Brian Fuller, Hugh Dancy, Laurence Fischburne samt vår käre danske granne och numera även blodtörstiga gourmet, Mads Mikkelsen!

Det blir Adam Bernstein ("30 Rock" & "Breaking Bad") som kommer att ta sig an regin för FX:s kommande filmadaption "Fargo". Det har även avslöjats att själva serien ska kretsa kring ett helt annat brottsfall men behålla stämningen samt miljöerna från filmen. "Fargo" ska bestå av tio avsnitt och bröderna Coen är huvudproducenterna.

Amazon har plockat upp pilotavsnitt av komediserierna "Betas" och "Alpha House", den sistnämnda har John Goodman i en av huvudrollerna. Amazon har även gett grönt ljus till pilotavsnitt av tre barnserier.

Starz har tummat upp "Outlander" och gett serien en full första säsong på sexton avsnitt. "Outlander" ska baseras på Diana Gabaldons bästsäljande bokserie med samma namn vilka handlar om en sjuksköterska som under det andra världskriget blir skickad tillbaka till år 1743. Ron Moore ("Battlestar Galactica") kommer att stå som seriens huvudproducent.

Serierna "Happy Endings" och "Body of Proof" förblir döda då bland annat USA Network har dräpt tanken på att köpa in serierna och ge dem ett förlängt liv. "Happy Endings" följde jag aldrig så den kan jag således icke uttala mig om, men att "Body of Proof" fick hela tre säsonger tycker jag att är tillräckligt svårt att ta in. Vem vill egentligen se på en serie med en huvudrollsinnehaverska (Dana Delany) som är så pass lyft och botoxad att hon inte ens är förmögen till att uttrycka en enda känsla i ansiktet? Not me.
 
"The Sopranos" har utsetts till den bäst skrivna serien genom tiderna av WGA/TV-Guide där 101 serier var nominerade, det är bara att gratulera. Vad det gäller vinnaren så håller jag så klart med. Att till exempel en serie som "Deadwood" hamnade så pass långt ned som på 32:a plats håller jag väl inte lika mycket med om, här är den fullständiga listan med placeringarna.

Så jäkla mycket mer av intresse har inte hänt under den gångna veckan, sommaren har dragit in och allt har liksom blivit något lugnare och fridfullare. Ah, The CW har släppt en trailer till deras nya dramaserie "Star-Crossed", tidigare kallad "Oxygen". "Star-Crossed" handlar alltså om tatuerade ungdomsutomjordingar, high schools och kärlek...Själv har jag annat för mig.

Vi hörs igen på torsdag mina vänner!

| 3 juni 2013 21:01 |