Film

Skribent

MovieZine

5 maj 2021 | 22:10

Hannah John-Kamen får huvudrollen i ”Red Sonja”

Skådespelerskan är känd från ”Ant-Man and the Wasp” och ”Ready Player One”.
Det kommande actionäventyret ”Red Sonja” har hittat sin huvudroll. Valet föll på brittiska Hannah John-Kamen, en skådespelerska som redan synts i en del stora projekt de senaste åren.

John-Kamen medverkade i mindre roller i ”Star Wars: The Force Awakens”, ”Game of Thrones”, ”Ready Player One”, ”Tomb Raider” och ett avsnitt av ”Black Mirror”, men är kanske mest känd som skurken Ghost i Marvels ”Ant-Man and the Wasp”.
 
- Hannah är en mycket begåvad skådespelerska som vi har följt i åratal och hon är Red Sonja. Hon har alla de kvalitéer som vi har sökt efter, och vi ser fram emot den här resan tillsammans med henne, kommenterar regissören Joey Soloway.
 
 
Karaktären Red Sonja dök först upp i serietidningarna om Conan Barbaren. Den lättklädda, svärdviftande hjältinnan gick hem hos grabbarna och fick snart en egen spinoff. Hon spelades av Brigitte Nielsen i ”Barbarernas hämnd” från 1985. Ibland ses Red Sonja som en feministikon, och ibland som en sexistisk fantasi - nu är det upp till Joey Soloway, skaparen av tv-serien "Transparent", att hitta ett passande sätt att skildra henne på 2020-talet.
 
Hannah John-Kamen får vi närmast se som Jill Valentine i rebooten ”Resident Evil: Welcome to Raccoon City”, på bio i höst.
| 5 maj 2021 22:10 |