Film

Skribent

Andreas Samuelson

23 augusti 2022 | 11:30

Han tar över som ledaren för ”Apornas planet”

Owen Teague är skådespelaren som blir den nya apledaren i kommande filmen.
Inte mycket information kring den nya installationen i ”Apornas planet”-serien finns enligt rykten ska den ha fått titeln ”The Kingdom of the Planet of the Apes” och ska ta plats efter senaste filmen, ”Apornas planet: Striden”. Den har varit en prioritering hos Disney sedan de tog över 20th Century Fox och regissören Wes Ball (”Maze Runner”-filmerna) har både jobbat med manus och specialeffekternas team sedan 2019.
 
I sommar presenterade han dock ett manus för studion vars positiva reaktioner utlöste starten på provfilmningar. Man har fortfarande inte funnit den mänskliga huvudrollsinnehavaren men nu är det klart att Owen Teague fått rollen som apornas ledare, skriver Deadline.
 
 
23-årige Teague har redan hunnit medverka i flera filmer och TV-serier, inklusive tre Stephen King-filmatiseringar. Han spelade mobbaren Patrick Hockstetter i ”Det” och ”Det: Kapitel 2” samt en av huvudrollerna i miniserien ”The Stand”.
 
I den senaste filmserien, som startade med rebooten ”Apornas planet: (r)Evolution” 2011 och avslutades med ”Apornas planet: Striden” 2017, spelades ledaren Caesar av Andy Serkis. Sedan 1968 års original har det gjorts nio filmer om apornas planet men tydligen sinar inte intresset.
| 23 augusti 2022 11:30 |