Film

Skribent

Oskar Möller

13 oktober 2021 | 22:30

Robin Williams-imitatör blir viral succé - men kommer filmbolagen nappa?

Internetpersonligheten Jamie Costas dramatiska tolkning av Robin Williams sprider sig just nu som en löpeld över nätet och får fans att ropa efter en riktig långfilm.
Vi är många som saknar supertalangen Robin Williams som sorgligt nog gick bort 2014. Hans särdrag och unika personlighet gjorde honom till en stark lysande och omedelbart igenkänd stjärna. Många kände att Robin var mer som en vän än "bara" en skådespelare. 
 
Jamie Costa som Robin Williams olika rollfigurer 
 
Hustlande filmarbetaren Jamie Costa tillhörde den skaran. År 2014 laddade den aspirerande skådisen upp en tributevideo till Williams kallad "Never had a friend like him" där han samlade ihop en bunt av imitationer han tidigare hade laddat upp på plattformen Vine - några av de mer uppmärksammade var imitationer av Williams roller i "Hook", "Good Morning Vietnam" och "Jumanji".
 
 
Resultatet blev att såväl internet som fillmbranschen fick upp ögonen för Costa som därefter fick en del tv-seriejobb och fick chansen att bli röstskådespelade i Final Fantasy VII remake.
 
Nu är Costa återigen aktuell efter att ha spelat in en rörande scen där han gestaltar Williams i ett dramatiskt skede i aktörens liv skriver bland annat Indiewire.
 
lippet visar Williams i sin loge under inspelningen av komediserien "Mork and Mindy" i stunden han får beskedet att vännen John Belushi dött av en överdos. Costas manér och röstläge är spot on och den unge amerikanen gestaltar verkligen sin förebild - med sin korta och nätta kroppsbyggnad (Costa är 1.68 vilket i stort sett var samma längd som Williams) håriga bringa och kisande blå ögon blir han kusligt lik Willams.
 
 
Det drygt fem minuter långa klippet rymmer både Williams glättiga persona, sorgen som lurar under ytan och den okuvliga professionallismen och övertygelsen att "the show must go on". På två dygn har "Robin Test Footage Scene" redan samlat ihop över 1,5 miljoner visningar på Youtube så hajpen lär inte stanna av i första taget. Frågan är om det kommer att räcka för att övertyga filmbolagen att satsa på en oprövad 31-åring för att gestalta en av vår tids största filmstjärnor.
 
Vad tycker ni? Borde Costa få spela huvudrollen i en film om Robin Williams liv?
| 13 oktober 2021 22:30 |