Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

14 augusti 2015 | 09:10

Han Solos ålder avslöjad

Så ung kommer karaktären vara i spin-off-filmen som kommer år 2018.
Männen bakom "Lego-filmen"; Chris Miller och Phil Lord tog nu i juli på sig det ärofyllda uppdraget att regissera Disneys kommande spin-off-film om Han Solo. Hur projektet ska utformas utöver det har varit okänt.

Nu har de första små bitarna av information sipprat ut, då överstechefen och demonproducenten Kathleen Kennedy nyligen uttalade sig i en intervju med Entertainment Weekly. Hon fick bland annat frågan kring hur mycket vi egentligen vill veta om den charmige smugglarens bakgrund.

Hon sa:

- Det är exakt den typen av frågor som vi ställer oss. Det måste finnas en anledning för den här filmen att finnas. Och Star Wars har alltid gjort en sak väldigt bra, och det är att inte gå för djupt in i saker som hänt tidigare i unversumet. Vi vill inte göra det nu heller. Vi vill inte spendera massa tid med att gå tillbaka och svara på frågor som jag, ärligt talat, inte tror att folk vill ha svar på.

Hon fortsatte:

- Jag tror att nyckeln här är att identifiera en händelse eller några händelser i Han Solos liv som kan ge oss fingervisning om vem han är och varför han blev karaktären som vi alla älskar.

Angående tonen i den kommande filmen sa Kennedy så här:

- Du kan tänka dig, givet vilka vi valt som regissörer, att det kommer bli väldigt underhållande och roligt. Han Solo är den karaktär i Star Wars som alla vet besitter en viss slagfärdighet och har en stor dos humor. Så det är runt det projektet borde utformas.

Om åldern på karaktären då? Blir det en till prequel-Ani?

- Han kommer definitivt vara i övre tonåren eller i tjugoårsåldern. Vi kommer inte introducera er till en tioårig Han Solo. 

Filmen om Han Solo har beräknad premiär den 25:e maj år 2018. Lawrence Kasdan skriver manuset ihop med sin son Jon.

Äntligen kan vi spåna! Vilken skådis passar som Han i övre tonåren?
| 14 augusti 2015 09:10 |