Film

Skribent

Andreas Samuelson

25 november 2022 | 18:30

Han är favoriten till att bli nästa James Bond

Det ser ut som om ”Downton Abbey”-stjärnan Dan Stevens är aktuell att axla rollen som agent 007.
Få filmroller är så ikoniska och eftertraktade som Ian Flemings berömda agent som dykt upp i 27 (om man räknar två inofficiella) filmer. Han har porträtterats av en rad skådespelare och senast var det Daniel Craig som lade smokingen på hyllan efter fem filmer med fjolårets ”No Time to Die” som farväl.
 
Nu är den stora frågan vem som ska ta över rollen och det är inte ont om namn som är eller ryktas vara aktuella. Tidigare är Henry Cavill, Tom Hardy och Idris Elba några av toppnamnen som nämnts. Men nu ser det ut som om Dan Stevens ligger väldigt bra till, åtminstone enligt bettingsidan VegasInsider, skriver Movieweb.
 
Den 40-åriga britten är mest känd från ”Downton Abbey”, ”Förnuft och känsla” samt som Odjuret i ”Skönheten och Odjuret”. Men branschfolk och fans av indiefilm lär ha upptäckt honom i thrillern ”The Guest” där han spelar en förförisk men farlig soldat som infiltrerar sin döda väns familj.
 
Någon som ligger lika bra till som Stevens är ”Game of Thrones”-stjärnan Richard Madden medan Regé-Jean Page (”Bridgerton”) och James Norton (”Unga kvinnor”) är andra potentiella skådespelare. Återstår att se vem som kniper rollen men Stevens känns spontant inte som ett dumt val.
| 25 november 2022 18:30 |