Serie

Skribent

MovieZine

21 mars 2022 | 14:10

"Hamilton" är tillbaka: premiär för säsong 2 i april

Jakob Oftebro är tillbaka som underrättelseofficeren Carl Hamilton och Félice Jankell spelar hans nya kärlek.
I vår är actionserien "Hamilton" tillbaka med åtta nya avsnitt på C More och i TV4. Säsong två börjar under en topphemlig NATO-operation i Medelhavet där en svensk attackdykare mördas. Carl Hamilton blir snabbt indragen i händelsen vilket bland annat betyder att hans nyfunna relation sätts på prov. 
 
Vid Jakob Oftebros sida syns den här gången Félice Jankell ("Unga Sophie Bell").
 
- Det är väldigt roligt att få vara en del av "Hamilton", säsong två! Hamilton är ju nästan kultförklarat (...) Jag spelar Hamiltons flickvän Lykke och jag är imponerad av hennes goda hjärta, mod och tålamod. Man måste vara oerhört kär för att ha överseende och acceptera den mycket speciella livssituationen, säger Félice Jankell i ett pressmeddelande.
 
 
Återvänder gör också Nina Zanjani i rollen som Kristin Ek, Jörgen Thorsson som it-geniet Birger Hagman och Annika Hallin som amiralen Astrid Bofors.   
 
Den nya säsongen av "Hamilton" består av fyra berättelser fördelade på åtta avsnitt. I första två avsnitten åker Hamilton till Rivieran för att rentvå sin kollega. De följande två avsnitten utspelar sig i Kiruna och Bryssel och handlar om en kärnvapenaffär. Det blir premiär 18 april på C More och därefter 2 maj på TV4 och TV4 Play. 
 
Serien produceras av Renée Axö på Dramacorp Pampas för TV4 och C More. Petra Ahlin är exekutiv producent för projektet på TV4 och C More. Manus är skrivet av Fredrik T Olsson, och Erik Leijonborg och Per Hanefjord står för regi.   
| 21 mars 2022 14:10 |