Skribent

Alexander Dunerfors

24 februari 2014 | 20:01

Hålltiderna för Oscarsgalan 2014

Kanal 9 bjuder in till närmare åtta timmars Oscarsvaka, den här gången utan svenska kommentatorer.

Det börjar dra ihop sig för filmälskarnas julafton! På söndag delas de gyllene statyetterna, Hollywoods mest eftertraktade pris, ut för 86:e året i rad. Som vanligt är det Kanal 9 som ser till att du kan se Oscarsgalan på TV live - den hopplöst sena sändningstiden finns det däremot inte mycket att göra åt.

En nyhet som förhoppningsvis borde glädja de flesta är att programledarduon Filip och Fredrik inte återvänder i rutan. Årets gala kommer att se ut och låta precis så som den gör i USA, helt utan kommentatorer.

Kanal 9:s hålltider för Oscarskvällen följer nedan:

22:20 Vägen till Oscarsgalan

En insidesrapport inför Hollywoods stora natt. Showen innehåller alla toppkategorier, de största överraskningarna, och exklusiva intervjuer och bakom kulisserna-rapporter.

23:00 Röda mattan

Vi följer filmstjärnornas ankomst till Oscarsgalan och deras entré längs den röda mattan. Direkt från Hollywood.

01:00 Nedräkning till Oscarsgalan

Direktsänt införprogram från Hollywood. Med bara minuter kvar till världens största filmfest räknar vi ner till Oscargalan 2014.

02:30 Oscarsgalan 2014

För 86:e gången är det dags att dela ut det finaste priset i filmens värld, Oscarstatyetten. Filmeliten samlas på Dolby Theatre i Hollywood för att få veta vilka som stod för 2013 års bästa prestationer på vita duken.

Beräknad avslut är klockan 6 på morgonen. För den som inte orkar hålla sig uppe hela natten sänds ett sammandrag med galans höjdpunkter i Kanal 5, måndagden 3 mars 22:55.

Ellen DeGeneres är värd för årets gala, och du hittar som vanligt all information man kan tänkas behöva på MovieZines Oscarssajt »

Här är årets alla nominerade...

Ladda ner röstlappen för Oscarsgalan 2014 här (i pdf-format)...

| 24 februari 2014 20:01 |