Film

Skribent

Thomas Linnaeus

4 september 2022 | 18:00

"Halloween"-regissören om svenska skräckisen: "Återuppfann vampyrfilmen"

I en ny intervju har skräckmästaren John Carpenter uttalat sig om vad för skräckisar han själv tycker om, och regissören prisar den svenska adaptionen av "Låt den rätte komma in".
Skräcklegenden John Carpenter, som ligger bakom bland annat “Halloween”, “The Thing” och “The Fog” pensionerade sig från filmregin 2017 och har sen dess sysslat med bland annat musiken till de nya “Halloween”-filmerna.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
John Carpenter och Amber Heard under inspelningen av "The Ward".
 
I en ny intervju med New Yorker har den forna regissören öppnat upp om sitt liv och sin nya vardag. Carpenter får frågan om det är någon speciell skräckfilm som han uppskattar:
 
- Det var en fantastisk film som kom, som heter “Låt den rätte komma in“. Jag tycker att det är ett verk som återuppfann vampyrfilmen, vilket den fortfarande gör och jag beundrar den för det.
 
“Låt den rätte komma in” fick enbart 3 av 5 från oss på Moviezine, men prisades av andra recensenter för Tomas Alfredssons regi, skildringen av Stockholms västra förorter och för samspelet mellan huvudpersonerna, 12-åringarna Kåre Hedebrant och Lina Leandersson.
 
 
Efter att filmen släpptes fick “Låt den rätte komma in” den amerikanska remaken “Let Me In”, och nu kommer även en TV-serie baserad på boken att släppas på Showtime. I TV-serien “Let The Right One In” är Blackeberg utbytt mot New York och i huvudrollerna ser vi Madison Taylor Baez som vampyrflickan, Demián Bichir som hennes pappa och Ian Foreman som pojken Isiah - alltså Oskar i originalet.
 
Vad tycker du om “Låt den rätte komma in”?
| 4 september 2022 18:00 |