Skribent

Patrik Jonsson

22 december 2010 | 12:37

Hagman återvänder inte till "Dallas"

I veckans rapporter från TV-världen berättar Patrik Jonsson om en eventuell nystart av klassikern "Dallas", men om den blir av får de klara sig utan Larry Hagman.

Det har ju snackats rätt så länge nu om en remake på tidernas största såpopera "Dallas" och det verkar faktiskt inte som att de planerna har gått i graven riktigt än. TNT håller tydligen fortfarande på att arbeta på projektet, men har nu i dagarna stött på patrull i form av ingen mindre än J.R.Ewing himself. Skådespelaren Larry Hagman kräver nämligen mer betalt än vad TNT är beredda att hosta upp för att få honom att återvända till rollen som den (troligen) mest kända skitstöveln i TV:s historia.

Frågar ni mig så känns det här bara som bortkastad tid och ett slöseri med resurser, för hur än mycket jag faktiskt underhölls av J.R. så tror jag inte att "Dallas" skulle fungera ännu en gång, låt istället serien vila i frid. Andra stjärnor som det har ryktas om att ska finnas med i rollsistan är Kiefer Sutherland och Josh Holloway ("Lost") som J.R.´s respektive Bobby´s söner, även Jennifer Love Hewitt har nämnts. Men detta är som sagt endast gamla rykten. Vem vet, kanske vi snart får höra den där ack så välkända vinjettmusiken ljuda ut igen i våra vardagsrum? Ja, vare sig vi vill det eller inte.

Ännu ett stort namn är på väg att äntra TV-världen och denna gång handlar det om Don Cheadle. Det är kanalen Showtime som tillsammans med honom håller på att utveckla en serie baserade på boken med den fyndiga och "korta" titeln "House of lies : How Management Consultants Steal Your Watch and Tell You the Time". Serien kommer tack och lov endast att heta "House of Lies" och ser ut att bli en komedi av den mörkare sorten. Det här kan nog bli bra och Cheadle är ju en grymt bra skådis så bara det talar ju för serien.
 
AMC, kanalen som har raddat upp serie efter serie med klass den senaste tiden ("Mad Men","Breaking Bad", "Walking Dead", "Rubicon") har ett nytt väldigt intressant projekt på gång. Serien kommer att heta "Hell on Wheels" och ska utspela sig så pass långt tillbaka som på 1860-talet och kretsa kring bygget av den första amerikanska transkontinentala järnvägen. Den kommer dock inte endast att handla om själva bygget, utan även en liten hämndhistoria ska så där lite snyggt finnas inbakad i handlingen. I rollistan finns bl.a Colm Meaney och serien är skapad av Joe och Tony Gayton. Något premiärdatum har ännu inte avslöjats, men vi kan nog inte räkna med att få se serien innan hösten 2011.
 
Matt Dillon kommer att gästa "Modern Family" till våren och Will Smith ska producera en TV-serie för FOX som ska handla om en kvinnlig college student i Kina som bekämpar brott! Ja då man trodde att man hört allt menar jag.
 
Ja och så här avslutningsvis innan julen så var det då dags för yttligare ett par till serier att tacka för kaffet. Långköraren "The Closer" stänger sitt allra sista fall och gör till våren sin sjunde och avslutande säsong och kanske inte helt oväntat så har Will Arnetts serie "Running Wilde" gjort sitt i TV-rutan. En annan ny och färsk serie som har fått smaka på yxan är "The Good Guys" som inte återkommer med någon andra säsong.

Men något som återkommer år efter år är ju jul och nyår så därför vill jag passa på och önska eder alla en riktigt God Jul och ett helt makalöst Gott Nytt År!

| 22 december 2010 12:37 |