Serie

Skribent

Alexander Svensson

21 november 2023 | 18:30

Guy Ritchies "The Gentlemen" blir Netflix-serie - se de första bilderna!

"The Gentlemen" funkade som film, så varför inte som tv-serie?
Guy Ritchies film “The Gentlemen” från 2019 är en actionkomedi om en cannabisförsäljare som försöker sälja sin verksamhet. Ritchie verkar känna att maktkamp kring handel med illegalt gräs i Storbritannien är ett rikt koncept som kan bli mer än bara en film, så därmed har han nu gått ihop med Netflix för att producera tv-serien “The Gentlemen”, med liknande upplägg.
 
Förvirrande nog så verkar “The Gentlemen” inte ha någon superstark koppling till filmen, bortsett från att Ritchie är involverad, och att karaktärerna ägnar sig åt droghandel. Originalfilmens skådespelarensemble, som bland annat inkluderade Matthew McConaughey, Hugh Grant och Colin Farrell är inte med här. Istället görs huvudrollen av Theo James (“White Lotus”), och med sig har han bland andra Kaya Scodelario (“ Maze Runner”), Vinnie Jones (“X-Men: The Last Stand”), och Giancarlo Esposito (“Breaking Bad”). Guy Ritchie regisserar seriens två första avsnitt, och är även seriens skapare, exekutiv producent och en av manusförfattarna.
 
Theo James i huvudrollen som Eddie Horniman.
 
Storyn följer Eddie Horniman (James) som ärver ett brittiskt gods som lite oväntat visar sig vara hem åt Europas största cannabisodling. Eddie, som är en hyvens kille, är inte överförtjust, men får så småningom smak för livet som kriminell.
 
“The Gentlemen” släpps hos Netflix under 2024. En drös bilder har släppts av Netflix, och några av dem är här under och ger oss en första titt på spektaklet:
 
 
 
| 21 november 2023 18:30 |