Film

Skribent

MovieZine

7 mars 2023 | 13:30

Guy Ritchies nya actionrulle "Operation Fortune" floppar på bio

Även med stjärnor som Jason Statham och Hugh Grant har han svårt att locka biopublik till "Operation Fortune: Ruse de guerre".
Actionregissören Guy Ritchies senaste biofilm har svårt att locka publik. trots namn som Jason Statham, Aubrey Plaza och Hugh Grant i rollistan.
 
Spionäventyret "Operation Fortune: Ruse de guerre" har hittills bara spelat in 33 miljoner dollar på bio, enligt Box Office Mojo. Drygt 3 miljoner dollar kommer från amerikanska biodukar där den gick upp så sent som förra helgen. I Sverige och andra delar av världen fick vi ta del av filmen redan i januari, men intresset har varit svalt.
 
Med en budget på 50 miljoner dollar är intäkterna något av en besvikelse, skriver Slashfilm och kallar filmen för en bioflopp.
 
En anledning kan ha varit att den färdiga filmen fick ligga och vänta på premiärdatum länge, och släpptes plötsligt utan någon direkt marknadsföring eller hajp. Dessutom mötte den hård konkurrens på amerikanska biodukar från mer omtalade filmer som "Cocaine Bear" och "Creed III".
 
 
Ritchies senaste actionfilm "Wrath of Man", också med Statham i huvudrollen, spelade in 100 miljoner dollar när den släpptes våren 2021. Det är ändå långt från regissörens största biosuccéer som "Sherlock Holmes" (524 miljoner dollar) eller Disneyfilmen "Aladdin", som spelade in över en miljard.
 
En klen tröst för regissören och filmbolaget lär vara att den här typen av filmer går starkt på digitala marknaden. Så bli inte förvånad om "Operation Fortune" går med vinst när den väl har släppts på video-on-demand (den 3 april i Sverige).
 
Ritchie är redan igång med nya projekt och släpper närmast krigsfilmen "The Covenant" med Jake Gyllenhaal.
| 7 mars 2023 13:30 |