Film

Skribent

Josefine Krischausky

13 januari 2022 | 20:45

Guy Ritchie spelar in krigsfilm med Jake Gyllenhaal

Amazon Prime Video har fått distributionsrättigheterna till actionthrillern, om en man som återvänder till Afghanistans krigszoner för att rädda sin tidigare tolk.
Guy Ritchie, som har både en spionthriller, tv-serie och "Aladdin"-uppföljare på gång, gör sig just nu redo för att spela in ännu en kommande långfilm. Denna gång rör det sig om en thriller i krigsmiljö, med Jake Gyllenhaal i huvudrollen.
 
Deadline rapporterar att budgivningen kring filmen, som ännu saknar en officiell titel, precis har avslutats. MGM har knipit rättigheterna i USA, medan Amazon Prime Video kommer att stå för distributionen i Europa. 
 
I filmen kommer Gyllenhaal att spela befälhavaren John, som tillsammans med sin tolk Ahmed blir den enda överlevaren vid sin enhet i Afghanistan. Efter att Ahmed blir kvar i landet efter att ha räddat Johns liv, bestämmer sig John för att återvända till krigszonen för få sin kollega och vän i säkerhet. 
 
Actionthrillern, som ska börja filmas i Spanien senare i januari, utgör det första samarbetet mellan skådespelaren och regissören. 
 
– Jake Gyllenhaal är en fantastisk talang. Jag har till slut hittat ett perfekt projekt som vi kan samarbeta på, kommenterar Ritchie till Deadline.
 
Vilka andra skådespelare som att kommer medverka vid Gyllenhaals sida förväntas avslöjas inom en snar framtid. 
| 13 januari 2022 20:45 |