Film

Skribent

Mats Karlsson

22 oktober 2018 | 18:10

"Pinocchio" blir Guillermo del Toros nästa film

Filmmakarens gamla passionsprojekt kommer att få streamingpremiär på Netflix.
I många år har Guillermo del Toro försökt att få till en filmversion av Pinocchio, men för ett år sedan meddelade filmmakaren att filmen inte skulle bli av. Nu meddelas att projektet är tillbaka på banan igen och med Netflix som ändhållplats.
 
Den Oscarsbelönade mexikanaren kommer att skriva, regissera och producera filmen åt streamingjätten. Precis som tidigare är det tänkt att bli en stop motion-film (tänk "Isle of Dogs" och "Coraline").
 
- Ingen konstform har påverkat mitt liv och mitt jobb så mycket som animerade filmer och Pinocchio har gjort. I vår story är Pinocchio en oskyldig själ som tappar bort sig i en värld han inte förstår. Han påbörjar en otrolig resa som får honom att förstå hans likgiltiga pappa och den verkliga världen. Jag har velat gjort den här filmen så länge jag kan minnas, säger del Toro i ett uttalande.
 
Att det blev just Netflix som "Pinocchio" landar är ingen slump, då del Toro har redan ett pågående samarbete med streamingjätten, i och med "Trollhunters". Del Toro utvecklar:
 
- Efter den fantastiska erfarenheten jag har haft med "Trollhunters", är jag så tacksam att Netflix ger mig den här unika möjligheten att få introducera publiken till min version av den här märkliga dockan som blir en pojke.
 
Produktionen av del Toros "Pinocchio" kommer att starta under hösten.
 
Uppdatering: Projektet är för närvarande vilande medan del Toro jobbar med "Nightmare Alley"
| 22 oktober 2018 18:10 |