Skribent

Patrik Jonsson

29 april 2013 | 20:01

Guillermo del Toro drar till HBO

Guillermo del Toro tillsammans med HBO låter verkligen som ett drömscenario, men nu verkar det alltså som att det blir verklighet.

Serien det handlar om heter "Monster" och ska baseras på den arton volymer långa mangaserien med samma namn skapad och skriven av den japanska författaren Naoki Urasawa. "Monster" kretsar kring en doktor som måste spåra upp en psykotisk 12-åring tillika före detta patient, som beskrivs som den mest ondskefulla sociopaten som någonsin levt, innan denne begår fruktansvärda grymheter mot mänskligheten. Serien ska skrivas av Del Toro själv och vid sin sida har han Steven Thompson ("Sherlock" & "Dr. Who") vilken även kommer att stå för själva regin.

Författaren James Ellroy ("LA Confidential" & "LA Noir") har sålt rättigheterna till att göra en TV-serie av hans roman "Shakedown" till kabelkanalen FX. Det hela kommer att bli en dramathrillerserie vilken ska utspela sig under 1950-talet och fokusera på en före detta polis som sadlat om och blivit en av de hetaste skvallermakarna i Hollywood.

Som om detta inte vore nog har Ellroy skrivit manus till en fortsättning av just filmen och boken "L.A Confidential". Manuset det handlar om är skrivet för att bli en TV-serie och ska nu i dagarna presenteras för de intresserade kabelkanalerna. Serien ska ha ungefär samma tema som filmen; mordmysterium, poliskorruption och journalism i 1950-talets Los Angeles!

Här kommer en till intressant nyhet; JJ Abrams produktionsbolag Bad Robot håller på att köpa upp rättigheterna till att göra en TV-serie av Stephen Kings roman "11/22/63" från 2011. Detta är helt klart en av Kings mer intressanta romaner som ännu inte har filmatiserats. Boken handlar om en lärare som reser tillbaka i tiden, närmare bestämt till 1958, för att förhindra mordet på John F. Kennedy av Lee Harvey Oswald. Bad Robot brukar i vanliga fall producera serier för de markbundna kanalerna men enligt rykten ska just denna serie presenteras för kabelkanalerna, hurra!

Om det är någon kanal som verkligen inte har legat på latsidan den senaste tiden så är det AMC. Jag vet ärligt talat inte hur många serier de har på gång vid det här laget men här kommer i alla fall en till; "Line of Sight". Serien, som fick grönt ljust till ett pilotavsnitt i slutet av förra veckan, ska handla om en snubbe som överlever en flygplanscrash och därefter hemsöks av vanföreställningar, konspirationsteorier och det ryktas även om en och annan alien. Bakom serien står Blake Masters som tidigare skapat den fantastiska "Brotherhood" åt Showtime.

Det blev Corey Stoll ("House of Cards") som fick huvudrollen som vampyrjägare i FX:s kommande thrillerserie "The Strain". Även här finns alltså Guillermo del Toro med i spelet, både som producent, manusförfattare samt regissör och med sig har han Carlton Cuse ("Lost").

NBC har avslöjat premärdatumet för deras internationella dramathriller "Crossing Lines", ringa in söndagen den 23:e juni ifall ni är sugna på att se William Fichter och Donald Sutherland jaga internationellt efterlysta badguys på bäsa sändningstid.

Lite serieöden ska vi ha även denna vecka då NBC har valt att ge fortsatt förtroende till "Chicago Fire", "Law & Order SVU", "Grimm", "Parenthood" och förskräckliga "Revolution". Här saknar vi bland annat debutanten "Hannibal", men i och med att den fått rätt bra kritik och hyggliga tittarsiffror så lär vi få se en andra säsong, den ska bara göras officiell. NBC meddelade att detta var dramabiten, komediseriernas öden följer inom kort. Även CBS kom med positiva nyheter för "2 1/2 Men" som tilldelades ännu en säsong. Vi kan dock i fortsättningen börja att kalla den endast för "2 Men" för halvan Angus T. Jones har nämligen "hoppat av". Slutligen har The CW förnyat "The Originals".

Den 16:e maj är det stor avslutning för NBC:s långkörare "The Office" och här är några gästskådespelare (samt återkommande) som kommer att dyka upp i det avslutande dubbelavsnittet; Mindy Kaling, B.J. Novak, Joan Cusack, Ed Begley Jr, Dakota Johnson, Andy Buckley, Mike Shur, Matt Jones, Malcolm Barrett och Bobby Ray Shafer. Trots envisa rykten ser det alltså inte ut som att Michael Scott (Steve Carell) kommer att dyka upp. NBC kommer även att sända ett special-en-timmes-avsnitt med höjdpunkter, bakom kameran och intervjuer en timme innan de bränner av det sista avsnittet.

Avslutning är det även för denna artikel men vi hörs igen på torsdag!

| 29 april 2013 20:01 |