Film

Skribent

MovieZine

8 februari 2021 | 08:20

Gudnason och Blondell i actionthrillern "Omerta 6/12"

En finsk "Olympus Has Fallen"?
Svenska filmstjärnorna Nanna Blondell och Sverrir Gudnason har ledande roller i actionthrillern "Omerta 6/12". Finske skådespelaren Jasper Pääkkönen ("BlackKklansman") bär huvudrollen som Max Tanner, en finsk hemlig agent som arbetar för EU:s specialstyrkor.

Den pågående inspelningen avslutas i slutet på februari och filmen beräknas att ha biopremiär i november 2021.

Nanna Blondell är en av Sveriges växande internationella stjärnor. Hon är känd från tv-serien "Den inre cirkeln" och kommer snart att ses i Marvels "Black Widow" och i den första svenska Netflix-filmen "Red Dot", som släpps på Netflix den 11 februari. I "Omerta 6/12" spelar Nanna Blondell rollen Sylvia Madsen som är agent inom svenska underrättelsetjänsten.

Sverrir Gudnason är en internationellt uppmärksammad skådespelare som är känd för sina insatser i filmer såsom "Falling", "Charter" och "Borg". I filmen leder han de serbiska styrkorna i rollen som Vasa Jankovic.
 
 
"Omerta 6/12" kommer också att bli en tv-serie för C More. Filmen och tv-serien regisseras av Aku Louhimies ("Okänd soldat") och är baserad på boken "6/12" av den finska författaren Ilkka Remes.

- Jag är oerhört glad över att ha möjlighet att regissera en internationell action-thriller av denna skala. Dessutom med dessa internationellt erkända och begåvade skådespelare, kommer det att bli en storslagen upplevelse på vita duken, säger regissören Aku Louhimies i ett pressmeddelande.
 
 

Om "Omerta 6/12"

 
Firandet av Finlands självständighetsdag den 6 december avbryts plötsligt av en attack mot presidentbostaden. En uppsättning framstående gäster tas som gisslan. Säkerhetsagenten Max Tanner utses som förhandlare av gisslandramat och snart är det klart att huvudmålet för terrorattacken är en plan för att destabilisera Europas säkerhet.

Tanner måste ta till djärva och smärtsamma beslut för att ta reda på vem som står bakom attacken. När allt kommer omkring finns det inte bara människoliv att skydda - utan även Europas framtid, som står på spel.

Filmen förväntas ha premiär på biografer i november 2021. TV-serien med fyra avsnitt släpps på C More under 2022.
| 8 februari 2021 08:20 |