Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 december 2020 | 17:11

Groovy! "Evil Dead: The Game" släpps under nästa år

Skådespelaren Bruce Campbell återvänder som demondräparen Ash Williams i ett nytt spel baserat på "Evil Dead".
För lite mer än ett år sedan bekräftade skådespelaren Bruce Campbell, som är allra mest känd för sin roll som Ash Williams i "Evil Dead"-serien, att ett nytt spel baserat på filmerna var under utveckling till konsoler och PC
 
På den stora spelgalan The Game Awards fick vi se en första trailer för "Evil Dead: The Game". Groovy! 
 
 
Spelet är utvecklat av Saber Interactive (gjort spel som "WWE 2K Battlegrounds" och "Killing Floor 2") och är ett spel för flera spelare som ska samarbeta för att kämpa mot de odöda. En av banorna verkar baserad på stugan som "Evil Dead" och "Evil Dead II" utspelar sig i. 
 
Bruce Campbell har lånat sitt utseende och rösten till karaktären Ash Williams, vilket tekniskt sett inte går emot hans uttalande att han aldrig mer kommer porträttera karaktären på film igen efter att tv-serien "Ash vs. Evil Dead" lades ner
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
En av de andra spelbara karaktärerna är en riddare som ser ut att vara plockad från "Evil Dead 3: Army of Darkness". Spelet ser kanske inte ut att vara fantastiskt, men det kan säkert bli relativt kul för oss fans av de våldsamma och skojiga filmerna. 
 
De första tre "Evil Dead"-filmerna regisserades av Sam Raimi, som senare gjorde "Spider-Man"-trilogin med Toby Maguire i huvudrollen. Sedan dess har en fjärde film och reboot från 2013 av Fede Alvarez haft premiär och den väldigt underhållande tv-serien "Ash vs. Evil Dead" sänts och avslutats. 
 
 
Även en ny film av Sam Raimi är under produktion, kallad "Evil Dead Rise", som utspelar sig i storstadsmiljö. 
 
"Evil Dead: The Game" släpps någon gång under 2021 till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X, PC och Switch. 
| 12 december 2020 17:11 |