Skribent

Patrik Jonsson

22 juni 2011 | 20:10

Grönt ljus till "American Gods"

I veckans TV-rapporter berättar Patrik att Terry O'Quinn har hittat en ny ö att vistas på och att Kelsey Grammer kommer tillbaka till TV-rutan i höst.

Nu har HBO och Tom Hanks produktionsbolag Playtone äntligen gett grönt ljus till "American Gods" som ska produceras av bl.a Hanks själv. Det har naturligtvis varit ett svårt beslut att ta eftersom att det minst sagt står en hel del på spel. Hela sex säsonger på vardera 10-12 avsnitt är planerade och en hel del effekter är nödvändiga för att göra Neil Gaimans roman rättvisa.

Varje säsong beräknas att kosta ungefär 40 miljoner dollar vilket betyder en sammanlagd summa av hela 240 miljoner dollar. Detta kommer alltså att göra "American Gods" till en av de dyraste, om inte DEN dyraste, och mest effektspäckade TV-serien genom alla tider. Premiären får vi dock vänta på iom att manus, inspelningar, rollbesättningar etc. kommer att ta tid, preliminärt så har serien premiär någon gång under 2013. Men den som väntar på något gott...

Även en ny komediserie är under utveckling hos HBO och det ska bli en adaption på Barbara Rose Brookers bok "The Viagra Diaries". I serien så ska vi få följa en kvinna som efter ett 35-årigt äktenskap blir dumpad av sin livskrisande man och tvingas därefter ut till ett till synes främmande singelliv och allt vad det innebär.
I huvudrollen som denna kvinna kommer vi att få se Goldie Hawn och detta innebär alltså Hawns första huvudroll i en TV-serie ända sedan 1970.

Vill ni har mer HBO? Okej då, för här kommer en riktigt härlig nyhet. Den kommande serien "Hobgoblin" som jag har skrivit om här tidigare, där vi ska få följa ett gäng fifflare och magiker som försöker störta Hitler under 2:a världskriget, har lyckats värva Darren Aronofsky som regissör till åtminstone pilotavsnittet. Ja detta måste man väl ändå säga att låter smått fantastiskt!

Frasier Crane...ursäkta...Kelsey Grammer kommer tillbaka till TV-rutan i höst. Den 21: a oktober så har Starz's nya politiska dramaserie "Boss" premiär och denna gång så blir det en något allvarligare roll för Grammer då han ska gestalta en borgmästare i Chicago som bär på en massa hemligheter. Hans fru kommer att spelas av Connie Nielsen och pilotavsnittet är regisserat av ingen mindre än Gus Van Sant. Här har ni en teaser

John Locke...ursäkta mig igen...Terry O'Quinn kommer till hösten att återförenas med sin gamla Lost-polare Daniel Dae Kim. O'Quinn ska nämligen få en fast roll i den andra säsongen av "Hawaii Five-0". Detta kommer inte endast att innebära en återförening med Kim, utan även en återförening med ön Hawaii så klart.

Lite mer nyheter kring FX´s kommande piratserie "Port Royal" har också kommit. Scott Rosenbaum, som även har skrivit avsnitt till serier som "Chuck" och "The Shield", ska skriva manuset till pilotavsnittet.
 
För att runda av det hela så kan jag berätta att en grupp forskare (läs träskallar) har kommit fram till att TV-tittandet är dödligt. Ja det här har man ju hört förr, enligt studien så ökar risken för diabetes och hjärt och kärlsjukdomar starkt för varje 2-timmarspass som du spenderar framför burken per dag. Om du tittar på TV hela TRE timmar per dag så ökar risken för dessa sjukdomar med yttligare 13% osv. Ajajaj...här kan vi alltså, milt uttryckt, snacka om att jag lever på lånad tid!
 
Trams! Naturligtvis så kunde de lika gärna ha gått ut och sagt att det är dödligt att sitta och titta ut genom fönstret då det hela så klart handlar om att man ska röra sig mer för att minska riskerna för dessa sjukdomar, men vissa gillar ju att vinkla det hela å det grövsta. Nu finns det ju många andra risker där ute ifall jag nu skulle välja att gå ut och röra på mig; bilar och dess avgaser, grannens hund, och så klart div. fågelvirus så jag väljer hellre att tryggt sitta hemma och glo på min livsfarliga TV och istället dö i lugn och ro. Detta säger jag inte för att önska livet ur er, men tills nästa gång; Se på så mycket TV och serier ni bara kan!

| 22 juni 2011 20:10 |