Skribent

Patrik Jonsson

9 februari 2011 | 18:29

Grissom kommer tillbaka

I veckans TV-rapporter berättar Patrik om "Charlies Angels" och om den nya häxserien "The Circle" samt att Grissom kommer gästa "CSI".

Ja vi kan väl börja med några änglar då, för ABC är nu nämligen så gott som färdig med rollbesättningen till deras remake av 70-talsserien "Charlies Angels". Det blev alltså Minka Kelly ("Friday Night Light"), Rachael Taylor ("Transformers") och Annie Ilonzeh ("General Hospital") som fick äran att gestalta de tre brottsbekämpande änglarna. Säkert jättejättebra, men jag personligen kommer inte att se ett enda avsnitt.
Nu återstår det väl bara att de avslöjar vem som ska spela Charlie. Minka, Annie och Rachael, ja det låter väl ungefär som huvudrollsinnehavarna i en *bleeeeep*-film.

Ja och mer nyheter kring ABC blir det, mycket mer dessutom då kanalen har beställt pilotavsnitt av hela sex stycken nya serier; "Hallelujah" handlar om en småstad vars invånare kämpar och slits mellan goda och onda krafter, serien är skapad av Marc Cherry, mannen bakom "Desperate Housewives". Sedan så har vi "Identity" som ska vara någon slags actionhistoria. "Good Christian Bitches" ska vara som någon typ av "Desperate Housewives" fast i Dallas och då låter nog rysardramat "The River" mycket mer intressant. Serien ska kretsa kring en syskonskara som reser till Amazonas för att hitta finna deras försvunne farsgubbe. "Revenge" kommer att vara ungefär som en nutida version av "Greven av Monte Cristo" och slutligen så har vi "Once upon a time" som skall handla om en kvinna som flyttar till en stad där sagor kommer till liv. Sagor, senaste flugan?
 
Ja och från sagor till häxor är ju steget inte särskilt långt och detta för oss då in på serien "Secret Circle" som är skapad av Kevin Williamson, samma man som ligger bakom serier som "Dawsons Creek" och "Vampire Diaries. Serien ska sändas på CW och i den så ska vi få följa en tonårstjej som upptäcker att hon är en häxa, detta låter väldigt bekant tycker jag...och dåligt. Vart lade jag nu flugsmällan?
 
Jag berättade ju tidigare om att den kommande och sjunde säsongen av "The Closer" skulle bli den sista, men nu verkar det som att det inte är helt kört för serien. För det första så har säsongen förlängts med yttligare sex avsnitt och idén med detta ska alltså vara för att leda in serien mot en spin-off kallad "Major Crimes". Dessutom så har TNT, ja alltså kanalen som sänder serien, bestämt sig för att säsongen ska delas upp i tre omgångar där de första tio avsnitten kommer att sändas nu i sommar, yttligare fem under nästa vinter och slutligen de allra sista sex avsnitten under sommaren 2012.
Anledningen till denna uppdelning? Ja säg det.

En serie som det dock verkar vara ganska så kört för är NBC´s superhjälteserie "The Cape" då de nu har kapat ned säsongens 13 avsnitt till endast 10. Jag är knappast förvånad då jag har varit inne och nosat på detta ett par gånger tidigare. NEJ jag besitter inga superkrafter eller speciella förmågor, det räckte gott och väl med att jag såg de två första avsnitten för att jag skulle kunna lista ut ödet för den här serien.
Dessutom så har NBC valt att skjuta upp premiären på fortsättningen av

sin andra "höjdare" "The Event" från februari till den sjunde mars ( fjortonde mars för oss här i Sverige ). Men då är vi i alla fall lovade att få "avnjuta" ett dubbelavsnitt, ja ungefär som att hota med en lobotomering med andra ord.
 
Ja och så rundar vi av det hela med lite glada nyheter till alla "C.S.I."-fans därute. För er som saknar Gil Grissom (William Petersen) så blir det ett kärt återseende då Petersen kommer att göra ett gästframträdande i ett kommande avsnitt. Det är ännu inte känt i just vilket avsnitt, men det blir i alla fall någon gång under våren. Ja eller under kommande höst/vinter då det gäller de svenska sändningarna då förstås. Men den som väntar på något gott säger man ju och just vänta är väl något som vi är ganska så vana med här i Svea eller vad säger ni?

| 9 februari 2011 18:29 |