Film

Skribent

Andreas Samuelson

16 mars 2024 | 11:00

”Gremlins”-regissören Joe Dante gör ”Little Shop of Horrors”-reboot

Joe Dante ska samarbeta med legenden Roger Corman på en ny version av den senares klassiker från 1960. Tanken är början på en helt ny franchise.
Många är kanske mest bekanta med musikalen ”Little Shop of Horrors” som roat folk sedan dess ursprungliga premiär 1982. Men scenversionen härstammar från en lågbudgetfilm Roger Corman gjorde på några dagar 1960. Skräckkomedin blev snabbt en kultfavorit som så småningom resulterade i nämnd musikal.
 
Musikalen blev i sig filmatiserad 1986 i regi av Frank Oz och med Rick Moranis, Ellen Greene och Steve Martin i huvudrollerna. Det planerades en remake med Taron Egerton, Scarlett Johansson och Chris Evans 2020 men den ställdes in på grund av Covid-pandemin.
 
Nu är det klart att man ska uppdatera originalfilmen från 1960 med titeln ”Little Shop of Halloween Horrors” och Corman är själv en av producenterna. I regi ser vi ingen annan än Joe Dante, inte minst känd för ”Gremlins”-filmerna, skriver Deadline. Manuset är skrivet av Charles S. Haas, som tidigare skrivit Dante-filmerna ”Gremlins 2” (1990) och ”Matiné” (1993).
 
Filmen är tänkt att vara början på en ny franchise och blir en återförening av Dante och Coman, som tillsammans gjorde en annan kultklassiker, ”Piraya” (1978). Det blir också en comeback för Dante, som inte regisserat en egen film sedan ”Burying the Ex” (2014).
 
Handlingen följer som bekant nördiga floristen Seymour som är hopplöst förälskad i kollegan Audrey. Han får dock problem när han upptäcker att köttätande växten Audrey II bara kan mättas med människoblod - och den är väldigt hungrig.
 
Detta är fantastiska nyheter för fans av både Norman, Dante och skräckfilm med glimten i ögat. Hur Corman och Dante levererar idag återstår att se men vi ger självklart tummen upp för att dessa legender får något ordentligt att göra.
 
Se en scen ur originalfilmen här - med en ung Jack Nicholson:
 
 
Ser du fram emot ”Little Shop of Halloween Horrors”?
| 16 mars 2024 11:00 |