Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

22 maj 2015 | 11:00

Grattis Pac-Man 35 år!

Idag fyller historiens mest kände spelfigur år, och det firas världen över.
För hela 35 år sedan skapade alltså designern Toru Iwatani den ikoniska karaktären, och sedan dess har klotet, och spelen om klotet, nästintill kommit att definera spelvärlden (tillsammans med Super Mario och Sonic och några andra såklart). I samband med att Sandler-filmen "Pixels" närmar sig premiär har Sony dragit igång ett enormt PR-maskineri för filmen, och de missar inte chansen att fira födelsedagsbarnet på olika platser världen över.

I Tokyo, Pac-Mans födelsestad, kommer det göras ett försök att sätta världsrekord i att skapa den största bilden av den gula gynnaren någonsin, utgjord enbart av människor. Det finns alltså sedan tidigare ett rekord att slå i den här något udda kategorin, men vi önskar hur som helst lycka till. 

I Storbritannien firade Pac-Man sin födelsedag med en mer unik upplevelse, han åkte nämligen ut i rymden, och hela resan filmades.

 
Under Franska Öppna i tennis som går av stapeln i Paris planerar ingen mindre än Serena Williams, som har en cameo-roll i filmen "Pixels", en särskild födelsedagsfest för den gamle pillertrillaren. Vad som kommer ske på festen är oklart.

Här är trailern till filmen:


Vad betyder Pac-Man för dig? Och ska du se filmen "Pixels"?
| 22 maj 2015 11:00 |