Skribent

Patrik Jonsson

4 maj 2011 | 23:14

Grammer blir borgmästare i "Boss"

I veckans TV-rapporter berättar Patrik att Comedy Central har ny komediserie på gång och att NBC planerar göra en serie av John Grishams "The Firm".

omedy Central har en ny komedi(!)serie på gång och den har just nu titeln "Black Jack". Serien ska kretsa kring en f.d. special agent som blivit avstängd från sin tjänst pga hans minst sagt okonventionella arbetsmetoder. Bakom serien står Danny McBride och regissören till bl.a filmen "Pineapple Express"; David Gordon Green. I rollen som denne smått galne "Black Jack" kommer vi att få se Ving Rhames.

Fler nyheter angående rollbesättningen av Ryan Murphys hemlighetsfulla projekt "American Horror Story" har dykt upp. Dylan McDermott från bland annat "The Practice" ("Advokaterna") har nu fått en roll. Klara sedan tidigare är Connie Britton och Jessica Lange.
 
Kelsey Grammer försöker så gott han kan att hitta tillbaka till den form han hade runt sina glansdagar i succéserierna "Cheers" och "Frasier". Detta gör han genom att för det första producera en komediserie med titeln "The Dicocco Brothers" som ska kretsa kring en datorentreprenör som flyttar med sin familj från New Jersey till Silicon Valley och för det andra så ska han själv medverka och spela huvudrollen i Starz kommande serie "Boss" i vilken han ska gestalta en borgmästare i Chicago. Det är väl bara att önska honom lycka till, det vore ju kul ifall han fick sig en liten comeback så här på äldre dar.

NBC har planer på att göra en adaption av John Grishams roman "The Firm" ("Firman"). Boken som blev till en film redan 1991 hade då Tom Cruise i huvudrollen som en ung och karriärlysten advokat som till slut insåg att han arbetade för

en kriminell organisation. Vem som ska spela advokaten i TV-serien är ännu inte bestämt, men så är ju också detta projekt fortfarande endast i planeringsstadiet. Uppdateringar kring detta projekt lär komma.

Det går bra för HBO och deras nya flaggskepp "Game of Thrones" i U.S.A. Det tredje avsnittet som sändes i söndags hade över 2,4 miljoner tittare (3,1 miljoner ifall man räknar in sändningarna på både väst och östkust) vilket kan jämföras med de två föregående avsnitten som "endast" låg på kring 2,2 miljoner. Men siffran 2,2 miljoner, då det handlar om det första avsnittet, gäller alltså enbart tiden för själva sändningen av premiären. I efterhand så har siffran för pilotavsnittet ökat till hela 8,7 miljoner tittare. Hänger ni med? Jag och siffror...men summan av kardemumman är alltså att det går hysteriskt grymt bra för "Game of Thrones"!

Slutligen lite nyheter av den mer dystra sorten. Fox (ja vilka annars) har tankar på att lägga de två nya projekten "Alcatraz" och "Locke & Key" på hyllan. En av anledningarna ska tydligen vara den att "Fringe" fick en fjärde säsong och iom detta så har Fox redan en Sci/Fi serie med trogna tittare. Ja visst, så kan man väl resonera, men en vecka består mig veterligen av sju dagar så det finns ingen anledning att sända de nya serierna PRECIS samma dag som "Fringe" och dessutom, hur många serier har de som kretsar kring snutar och läkare? Jag menar det lär finnas plats till åtminstone EN till serie med lite Sci/Fi vibbar, så resonerar då jag. Nu är detta inte hugget i sten ännu, men då det gäller Fox så har jag knappast några förhoppningar. Däremot så finns det ju en chans att någon annan kanal är intresserad av att sända dessa serier. Tiden får helt enkelt utvisa.

| 4 maj 2011 23:14 |