Serie

Skribent

MovieZine

23 mars 2023 | 15:00

Nya Batman-serien sågas efter premiären

Idag är det streamingpremiär för "Gotham Knights" på HBO Max i Sverige. Men amerikanska kritiker är långt ifrån imponerade.
Har du sett fram emot ännu en tv-serie i Batmans universum? Vänta hellre på den om Pingvinen, för "Gotham Knights" kan vi gott skippa. Amerikanska kritikers sågningar efter USA-premiären tyder på ett riktigt fiasko - och inte ens tittarna gillar vad de såg.
 
Med 18 procents rating på Rotten Tomatoes blev CW-producerade "Gotham Knights" minst sagt slaktad efter säsongspremiären. IMDb-snittet ligger på låga 4,5/10 såhär efter två avsnitt, vilket kan tolkas som att även fans är besvikna.
 
Så här skriver medierna om "Gotham Knights":
 
"Dialogen är platt och prestationerna får knappt godkänt. Men framför allt är de inledande avsnitten mekaniska, både vad gäller handling och actionscener. Det saknas gnista", skriver The Age.
 
 
"En blandning av dagtidssåpa och superhjältedrama... ofokuserat" tycker Slant Magazine.
 
"Serien ser hemsk ut", berättar The Spool. "Den försöker att återuppfinna Batman-mytologin men hålls tillbaka av ljummet tonårsdrama", tillägger CBR.
 
Av 11 recensioner är bara två positiva. "Det tar tid innan serien hittar rätt, men till slut kommer DC-fansen att bli nöjda", tycker Mama's Geeky. Och Comicbook.com håller med: "Serien får kämpa i början, men har tillräckligt med mysterier och serietidnings-DNA för att locka tittare."
 
 
Vad handlar det om då? "Gotham Knights" följer ett brokigt gäng av rymlingar som tvingas att liera sig och bli nästa generation av stadens frälsare. Batman har dödats och det är upp till Gotham Knights att ta över.
 
Blir du sugen eller avskräckt? Nu finns hursomhelst det första avsnittet att streama på svenska HBO Max.
| 23 mars 2023 15:00 |