Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 december 2020 | 00:11

Gör ett virtuellt besök på nöjesfältet Super Nintendo World

Super Mario-skaparen Shigeru Miyamoto visar oss runt på nöjesfältet Super Nintendo World i ett nytt klipp på Youtube.
För ett tag sedan fick vi se de första bilderna från insidan på det kommande nöjesfältet Super Nintendo World, som slår upp sina dörrar för allmänheten den fjärde september på Universal Studios Japan utanför staden Osaka. 
 
Redan då såg det ut som en oerhört magisk plats som fick mitt Nintendo- och nöjesfält-vurmande hjärta att banka euforiskt i takt till det klassiska Super Mario-temat.
 
Nu har Nintendo släppt en video på Youtube där spelfigurens skapare Shigeru Miyamoto visar runt oss på nöjesfältet, vilket gör mig ännu mer exalterad att få åka dit. 
 
 
I klippet får vi bland annat se Peach slott, ett berg fullt av oerhört livliga fiender från Super Mario-seriens historia, en åkattraktion inspirerad av "Mario Kart" och att det går interagera med olika föremål runt om i parken med ett så kallat "Power-Up Band".
 
På Kinopio's Café ("Toad's Café") kan du träffa svampfigurerna från spelet och käka burgarna med Mario-keps och svampliknande bakelser. Förhoppningsvis är det lika gott som det ser ut. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det ser helt klart ut som ett plats som passar både nostalgiska vuxna och spelintresserade barn. 
 
Tanken var att parken skulle invigas i samband med de olympiska spelen som skulle ha ägt rum i Tokyo under 2020, men på grund av de rådande omständigheterna runt om i världen fick det skjutas upp till nästa år. 
 
Liknande parker ska öppna på Universal Studios i Hollywood, Orlando och Singapore framöver. 
 
Kommer du boka en resa till Japan så fort det är möjligt och dra till Super Nintendo World? 
| 20 december 2020 00:11 |