Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 april 2019 | 22:30

Gör dig redo för en reboot-flod av gamla tv-serier med nya metoden

Den 22 maj testar ABC en ny reboot-metod, som om den visar sig bli framgångsrik kan innebära att vi kommer att bada i nyinspelade versioner av gamla serier.
Tidigare under veckan berättade talkshowvärden Jimmy Kimmel att han är med och producerar ett "reboot-event" kring två ikoniska Norman Lear-sitcoms på ABC i maj. En händelse som jag tror vi gör rätt i att hålla ögonen ordentligt på, för om det här blir lyckat har vi precis hittat ett nytt event-aktigt sätt att göra reboots av gamla tv-serier på.
 
Igår rapporterade nämligen TVLine att skådespelarna Woody Harrelson (på bild ovan från sin tid i klassiska "Skål"), Jamie Foxx, Marisa Tomei, Wanda Sykes, Justina Machado, Ellie Kemper och Will Ferrell kommer att axla några av rollerna, när speciellt utvalda "All in the Family" ("Under samma tak") och "The Jeffersons"-avsnitt kommer att rebootas under ett 90 minuter långt reboot-event.
 
Från när det begav sig, "All in the Family" till vänster och "The Jeffersons" till höger.
 
- Det har sagts om och om igen att de här två serierna var menade för 70-talet och inte skulle fungera idag. Vi håller inte med om det och är här för att bevisa att med två fantastiska casts, återskapandes "All in the Family" och "The Jeffersons", så kommer det att gå att visa upp den tidlösa mänskliga naturen i dem båda, förklarar Lear i ett uttalande.
 
Det här är med andra ord ett högst seriöst projekt, ingen fnissig SNL-sketch, med en av sitcom-branschens mest aktade skapare vid rodret. Lear, som snart är 97 år gammal, anses av många (med sina tusentals skrivna sitcom-avsnitt) vara sitcom-genrens urfader. Avsnitten, som kommer att spelas in framför en live-publik, kommer dessutom att regisseras av den tiofaldigt Emmyvinnande regissören James Burrows ("Skål", "Fraiser"), med Will Ferrell, Brent Miller, Adam McKay och Justin Theroux som exekutiva producenter. 
 
Vilka klassiska tv-serier hade du velat se få sina mest intressanta, tankeväckande, bästa eller roligaste avsnitt rebootade - med skådespelare av högsta möjliga klass i rollerna? Kommentera gärna nedan!
| 20 april 2019 22:30 |