Skribent

Patrik Jonsson

27 juli 2011 | 13:30

Goodman klar för "Community"

I veckans TV-rapporter berättar vi att Jorja Fox återvänder till "CSI" och så har några klipp av "Wonder Woman" läckt ut på nätet som kan orsaka ett och annat skratt.

Förra veckan så rapporterades det ju om att det slutligen blev Ted Danson som fick ta över labbet i "C.S.I." efter Laurence Fishburne´s avgång. Ja och ni som tycker att "C.S.I." har tappat lite väl många av deras originalkaraktärer får här lite trevliga nyheter.

Sara Sidle (Jorja Fox) kommer att återvända och denna gång så gäller det inte endast som gästskådespelerska i något ströavsnitt, utan hon kommer återigen att bli en av seriens huvudkaraktärer. Trevliga nyheter, nu väntar jag bara på att Gil Grissom (William Petersen) ska göra comeback.

Ännu fler trevliga rollbesättningsnyheter blir det då komediserien "Community" får en rejäl påfyllning i rollistan till hösten. John Goodman har fått rollen som Dean Laybourne, huvudansvarig för Greendales luftkonditioneringsreparationsskola. Det där låter ju lite bisarrt, men jag antar att det klarnar något framöver. Men det slutar inte där, även Michael K. Williams ("The Wire", "Boardwalk Empire") kommer att dyka upp i rollen som den nya biologiprofessorn. John Goodman kommer att medverka i minst 6 avsnitt och Michael K. Williams i minst 3 avsnitt.

Den första kabelkanalen att släppa sitt höstschema är FX och några större förändringar denna höst blir det inte. "Sons of Anarchy" kommer som vanligt att sändas på tisdagar med start den 6/9 och som vanligt är det torsdagar som gäller för "It's Always Sunny in Philadelphia" som startar 15/9. Torsdagar är det även som gäller för "The Archer" och "The League" som börjar att sändas 15/9 respektive 6/10. Den enda "förändringen" på schemat får nykomlingen "American Horror Story" stå för som har premiär onsdagen den femte oktober. Som ni kanske märker så finns inte den nya superhjälteserien "Powers" med och detta betyder alltså att det förmodligen blir premiär till våren för den.
 
Ja och apropå just superhjältar och krafter, vill ni skratta? Vill ni få er ett riktigt redigt gapskratt? Okej då, men kom ihåg att risken finns att ni skrattar ihjäl er. Äntligen har några klipp läckt från den (tack och lov) avbeställda serien "Wonder Woman". Vartenda bolag hade passat på denna, men NBC var faktiskt inte så långt ifrån att satsa på serien, den lades ned i sista sekund. Tydligen så finns det åtminstone EN klok människa på den kanalen. Detta är ärligt talat bland det värsta jag har sett. Kära nån, man kan ju verkligen undra vad NBC såg för slags "potential" i den här sörjan från första början?! Nåväl, har ni skrattat färdigt nu då? Nähä, nej men det är okej för det har inte jag heller, men nu måste vi försöka samla oss och fortsätta...

För nu kommer en nyhet av den sorgliga sorten, skådespelaren Tom Aldredge som spelade Hugh DeAngelis i "The Sopranos" , Farbror Pete i "Damages" och Ethan Thompson i "Boardwalk Empire" har avlidit. Aldredge blev 83 år gammal.

Förra veckan så rapporterades det om Ricky Gervais nya serie "Afterlife" som ska handla om en ateist som dör och kommer till himlen. Det nämndes också att Gervais själv skulle medverka i pilotavsnittet och nu är detta ett faktum. Han ska inte spela vem som helst heller, han ska spela Gud himself. Men enligt egen utsago så ska denna Gud inte vara något helgon direkt; "But he's a slightly different God to the one you may have seen in 'Bruce Almighty' and other Hollywood films. He's an arrogant, wisecracking son of a bitch, who thinks he's the best thing since sliced bread." Detta kommer nog att bli helt fantastiskt!

TNT har valt att förnyat färskingen "Franklin & Bash", serien kommer alltså att komma tillbaka nästa sommar med en andra säsong, tio avsnitt är beställda. Själv så gav jag upp den här smörjan redan efter det första avsnittet och detta är alltså ytterligare en usel serie som fått förnyat förtroende av TNT efter att de lade ned den ypperliga serien "Men of a Certain Age. Beklagligt.

AMC har släppt en officiell trailer till den andra säsongen av "The Walking Dead". Ett startdatum är också satt och det är söndagen den 16:e oktober som gäller. Den andra säsongen ser tveköst ut att komma bli riktigt jäkla bra. Kanalens nya serie "Hell on Wheels" har även den premiär samma kväll, direkt efter "The Walking Dead närmare bestämt.

Lite nyheter i korthet;

A&E ska skapa en miniserie på fyra avsnitt som baseras på Stephen King´s "Bag of Bones", huvudrollerna kommer att utgöras av Pierce Brosnan, Melissa George och Annabeth Gish.

"NCIS" har värvat skådespelerskan Lily Tomlin, i serien så ska hon spela agent McGee´s mormor.
James Franco och hans seriemördarkaraktär kommer att återvända till "General Hospital" i höst och han ska tydligen inte bara medverka i ett avsnitt, utan i flera.

Ssedan så har gamle Luke Skywalker, ja Mark Hamill då, har fått rollen som badguy i den kommande säsongen av "Chuck", so...may the force be with you!

Ja och så har det då återigen blivit dags för mig att runda av det hela och denna gång så tänkte jag att vi skulle göra det genom att visa ytterligare två nya trailers. Den ena är för den kommande säsongen av "Dexter" och den andra är för Showtimes nya thrillerserie "Homeland".  Båda serierna kommer att ha premiär söndagen den 2:a oktober på Showtime. Det såg väl fantastiskt ut det där, men jag sitter dessvärre fortfarande och skrattar åt "Wonder Woman". Ja ni får ursäkta, ha det så bra så länge så hörs vi igen nästa vecka!

| 27 juli 2011 13:30 |