Film

Skribent

MovieZine

28 februari 2021 | 14:30

"Godzilla vs Kong" kommer att kora en definitiv vinnare

Regissören Adam Wingard bekräftar att hans film har en klar segrare i slutet.
Jätteapan eller jätteödlan - vem skulle vinna i en fight mellan de två giganterna? En fråga som kaiju-fantaster och monsterälskare har debatterat flitigt åtminstone sedan trailern till "Godzilla vs Kong" släpptes.

Några har varit skeptiska och med all rätt. Liknande mashup-filmer, från "Freddy vs Jason" till "Batman v Superman", brukar sluta oavgjort utan att kora en klar vinnare. Men regissören Adam Wingard vill försäkra oss om att hans film har en tydlig segrare i slutet.

- När jag ser tillbaks på originalfilmen, "King Kong vs Godzilla" (1962), så minns jag diskussionerna man hade med vänner när vi var barn. Vi debatterade länge kring vem som borde vinna, för den filmen korar inte riktigt en vinnare. Det blir jämnt, och väldigt oklart vem som vinner.

- Jag ville att detta skulle kännas som en riktig match. Jag vill inte att det ska bli fler argument i sandlådan. Den här filmen avgör saken. Godzilla och King Kong bankar skiten ur varann, en vinner, och det är allt, säger Wingard till IGN.

Inom kort får vi alltså svaret. "Godzilla vs Kong" ska få svensk biopremiär den 26 mars (förutsatt att Filmstadens biografer har öppnat till dess).
 
 
Godzilla eller Kong - vem kommer du att heja på?
| 28 februari 2021 14:30 |