Spel

Skribent

Anders Eklöf

24 november 2022 | 14:00

"God of War Ragnarök" är det snabbast säljande Playstation-spelet

Det går bra för Kratos och Atreus resa genom den nordiska mytologin.
För ungefär en vecka sedan släpptes det efterlängtade spelet "God of War Ragnarök" till Playstation-konsoler, som fått höga betyg och nominerats i kategorin årets bästa spel på The Game Awards.
 
Vi på MovieZine gav spelet betyget 4 av 5 med motiveringen att det är likt sin föregångare, på gott och ont. Även att "det är ett riktigt bra spel, men en inte särskilt imponerande uppföljare".
 
 
 
Nu meddelar Sony att spelet är det snabbast säljande Playstation-spelet genom tiderna, då det såldes i över 5 miljoner exemplar under sin första vecka.
 
Föregångaren från 2018 såldes i totalt över 23 miljoner exemplar i jämförelse, så vi får se hur långt "God of War Ragnarök" kommer i slutändan.
 
Det tidigare snabbast säljande Playstation-spelet var "The Last of Us Part II", som sålde cirka 4 miljoner exemplar på tre dagar. Innan dess krängdes 3,3 miljoner exemplar av "Marvel's Spider-Man" på lika många dagar.
 
Jämförelsevis har det nyligen släppta "Pokémon Scarlet/Violet" sålts i över 10 miljoner exemplar på tre dagar, så riktigt lika populärt som de japanska fickmonstren är inte Kratos och Atreus resa genom den nordiska mytologin.
 
Vad tycker du om "God of War Ragnarök"?
| 24 november 2022 14:00 |