Film

Skribent

Thomas Linnaeus

26 september 2023 | 15:45

Glöm “Halloween Ends” - Michael Myers kommer tillbaka

Företaget som äger TV-rättigheterna till “Halloween” och Michael Myers letar nu efter ett produktionsbolag eller en streamingtjänst som tar över serien.
Med “Halloween Ends” har Michael Myers synts i hela tretton filmer. Ett fint, och lite läskigt tal att avsluta filmserien på. Men nu rapporterar Bloody Disgusting att knivmördaren kommer tillbaka - efter David Gordon Greens "Halloween"-trilogi som avslutades förra året.
 
Malek Akkad’s Trancas International Films, som äger TV-rättigheterna till "Halloween"-världen, håller just nu på att förhandla med olika studior i Hollywood. Flera bolag är sugna på att ta sig an skräckserien och just nu leder A24 och Miramax  i förhandlingarna.
 
Ingenting är avgjort, men “Halloween” kommer alltså att fortsätta på något vis. Senast fick vi Gordon Greens trilogi, som var en direkt fortsättning på originalet från 1978. Här återvänder Jamie Lee Curtis till rollen som Laurie Strode som gjorde henne världsberömd.
 
Tyvärr var det enbart den första delen i trilogin som imponerade på massorna. Uppföljarna “Halloween Kills” och “Halloween Ends” fick ljummet mottagande, även om de var väldigt framgångsrika i biosalongerna.
 
Vad tycker du att man ska göra med Michael Myers och “Halloween” framöver?
| 26 september 2023 15:45 |