Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 augusti 2020 | 23:05

Glädjespridande och hoppfulla "Ted Lasso" är redan klar för säsong 2

Redan en knapp vecka efter premiären har både kritiker och tittare fallit totalt för "Ted Lasso" - och övertygat Apple TV+ om att beställa en fortsättning.
Variety rapporterar att Apple har givit grönt ljus för en andra säsong av den hjärtevärmande komediserien "Ted Lasso", med Jason Sudeikis i huvudrollen som fotbollstränaren Ted. 
 
Den nya tv-serien utspelar sig i London och följer en amerikansk fotbollstränare som av olika skäl värvas av en Premier League-klubb. Själva upplägget gör det givetvis väldigt enkelt att få in en hel del "billiga" skämt, men serien har fått väldigt mycket beröm av både tittare och tv-kritiker för hur man sedan följer upp skämten på hjärtevärmande och goda sätt - med ett tydligt budskap om att optimism och en vilja att lära sig nya saker faktiskt är något positivt.
 
 
När MovieZine intervjuade Sudeikis och Bill Lawrence ("Scrubs", "Spin City"), som ligger bakom den hyllade tv-serien, så förklarade dem varför "Ted Lasso" är en typ av serie vi verkligen behöver i världen just nu.
 
- Jag tror att vi som människor ofta är väldigt cyniska av oss, vilket även blir ett av seriens teman... att det kan vara värt att släppa in folk och försöka förstå sig på dem bättre. Varje människa har sin egna inre strid. Under säsongens gång tror jag det är många som kommer att vänta på att vi ska få se någon riktigt mörk sida till Ted, som en slags motvikt till hans godhet. Men det visar sig att han helt enkelt är... en god man. Vilket blir allt mer ovanligt på både film och tv, med karaktärer som bara tillåts att vara goda rakt igenom. Men jag tror verkligen att vi behöver få se mer av det, om vi någonsin ska kunna bli mindre grund-pessimistiska som människor, förklarade Sudeikis. 
 

Läs också: Martin Scorsese + Apple = sant

 
Har du hunnit ge "Ted Lasso" en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 19 augusti 2020 23:05 |