Film

Skribent

Erika Jarhed

21 april 2023 | 14:00

80-tals filmen "Girls Just Want to Have Fun" får en remake

Nästan 40 år har gått sedan komedin "Girls just Want to Have Fun" hade sin premiär. Nu är det dags för en remake, med Elizabeth Banks som producent.
Och vad blir dagens remake-nyhet? Jo dags för tjejer att ha kul igen!
 
The Hollywood Reporter skriver att produktionsbolaget Village Roadshow ska göra en nyversion av dramakomedin "Girls Just Want to Have Fun" från 1985, som hade Sarah Jessica Parker och Helen Hunt i huvudrollerna.
 
Ingen mindre än Elizabeth Banks ("Cocaine Bear", "Pitch Perfect 2") är med på tåget och ska producera den nya filmen. Marja-Lewis Ryan ("The Four-Faced Liar") skriver manus tillsammans med Allie Romano.
 
 
Filmen från 1985 handlar om tonårstjejen Janey (Parker) som drömmer om ett liv som dansare. Hon bosätter sig i Chicago och börjar på en strikt katolsk skola, och hemma kämpar hon med en sträng pappa. Janey träffar Lynne (Hunt), som också är en dans-älskare, som uppmuntrar henne att de ska provspela till den lokala TV-dansshowen. Men det är mycket på vägen som försöker hindra deras framgång...
 
Den gamla filmen är inspirerad av Cyndi Laupers låt med samma namn, men artisten ville inte att den skulle vara förknippad med filmen och tillät därför inte att låten skulle få användas. Kanske har hon ändrat sig 40 år senare...
 
Ännu är inga skådespelare kopplade till projektet.
| 21 april 2023 14:00 |