Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 januari 2019 | 13:05

Gillian Anderson klar för rollen som Margaret Thatcher i "The Crown"

Men vi kommer få vänta ända tills den fjärde säsongen innan hon dyker upp i den prisvinnande serien, om Drottning Elizabeth II och det brittiska kungahuset.
Gillian Anderson har sedan en dryg vecka tillbaka gått att se i rollen som sexterapeuten Jean i "Sex Education", bland annat mot Mikael Persbrandt. Netflix avslöjade tidigare under veckan att serien är en av deras mest populära just nu och förväntas ses av 40 miljoner tittare under sina första fyra veckor.
 
Asa Butterfield och Gillian Anderson i "Sex Education".  
 
The Daily Beast rapporterade tidigare under natten att Anderson är klar för rollen som Margaret Thatcher, även kallad Järnladyn, i den fjärde säsongen av "The Crown" - även det en Netflix-serie. Meryl Streep vann en Oscar för sitt porträtt av Thatcher i filmen "Järnladyn" från 2011.
 
Thatcher var Storbritanniens första kvinnliga premiärminister mellan 1979 och 1990. Både den tredje och fjärde säsongen av "The Crown" håller på att spelas in samtidigt just nu, vilket troligtvis är varför vi får reda på den här rollen såpass tidigt.
 
Olivia Colman som Drottning Elizabeth II.
 
Under de två första säsongerna av "The Crown" spelades Drottning Elizabeth II av skådespelerskan Claire Foy, men hon har inför de två kommande bytts ut mot Olivia Colman- på grund av ett hopp framåt i tid. Colman förväntas under nästa vecka knipa en Oscarsnominering för sin roll i "The Favourite", i vilken hon spelar Drottning Anne.
 
I de kommande två säsongerna kommer även Tobias Menzies att ta över rollen som Prins Phillip (tidigare spelad av Matt Smith), Josh O'Connor som Prins Charles och Helena Bonham-Carter som Prinsessan Margaret. Under den femte och sjätte säsongen, som ska ta Drottningens berättelse fram till nutid, kommer skådespelarna att bytas ut mot ett äldre gäng ännu en gång.
 
Vad tror du om Gillian Anderson i rollen som Margaret Thatcher? Kommentera gärna nedan!
| 20 januari 2019 13:05 |