Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 augusti 2022 | 10:00

George Millers nya fantasyfilm floppar på bio

Fantasyfilmen "Tre tusen år av längtan" kostade 60 miljoner dollar men spelade knappt in 3 miljoner under premiärhelgen.
"Mad Max"-regissören George Millers senaste film ser ut att bli en flopp på amerikanska biodukar, skriver The Wrap.
 
"Tre tusen år av längtan" drog endast in 2,9 miljoner dollar under premiärhelgen, trots en relativt bred release på över 2400 biodukar. Med tanke på filmens budget (60 miljoner dollar) är det en riktigt dålig start för fantasydramat.
 
Filmen är Millers första sedan storsuccén "Mad Max: Fury Road" år 2015, men den som väntar sig något lika actionpackat lär bli besviken. "Tre tusen år av längtan" är en enormt snygg men något mer arthouse-inriktad film - en romantisk, CGI-späckad saga för vuxna. Tilda Swinton spelar den ensamstående historikern som under en resa till Istanbul upptäcker en magisk flaska som döljer en ande (Idris Elba). Han ger henne tre önskningar och passar på att berätta tre historier ur sitt långa liv.
 
 
Miller och hans stjärnor premiärvisade "Tre tusen år av längtan" på filmfestivalen i Cannes, till ett positivt men något svalt mottagande. Box Office Mojo tror att den kan spela in mer pengar ute i världen, men de amerikanska intäkterna är inte alls bra i relation till den höga produktionskostnaden.
 
"Tre tusen år av längtan" siktar på svensk biopremiär 25 november.
| 30 augusti 2022 10:00 |