Film

Skribent

Josefine Krischausky

1 september 2022 | 23:00

George Miller har skrivit en till Mad Max-prequel

Medan kommande "Furiosa" fokuserar på bakgrunden till karaktären med samma namn, menar manusförfattaren och regissören att det även finns flera andra historier kvar att berätta.
Tidigare i somras drog man igång inspelningen av "Furiosa", filmen som kommer att berätta mer av bakgrundshistorien till 2015 års "Mad Max: Fury Road". Nu antyder manusförfattaren och regissören George Miller att Mad Max-franchisen dessutom kan komma att fyllas på med ännu fler prequelfilmer i framtiden.
 
Handlingen i "Furiosa" kommer att fokusera på karaktären med samma namn, medan filmseriens annars centrala rollfigur, Max Rockatansky, inte närvarar denna gång. Däremot menar Miller att det fortfarande finns en historia om vad som hände med Max året innan händelserna i "Fury Road", som ännu återstår att berätta. 
 
– Jag och Nico Lathouris skrev även, inte som ett filmmanus men nästan i romanform, om vad som hände med Max under det året, och det är någonting som vi kommer att titta närmare på senare, berättar Miller i en intervju med AV Club
 
Filmseriens protagonist Max Rockatansky, som tidigare har gestaltats av Mel Gibson, spelades i "Mad Max: Fury Road" av Tom Hardy. 
 
Medan Miller och Lathouris tillsammans arbetade med manuset till "Fury Road", ska duon dessutom ha funderat på bakgrunden till flera andra karaktärer, även de som inte var lika centrala. 
 
– I mitt huvud har jag bakgrundshistorien till The Doof Warrior, som spelar gitarr. Hur kan en blind man, som inte kan göra något annat än att spela gitarr, överleva i en ödemark där alla är på gränsen mellan liv och död? Hur hamnade han där? säger Miller. 
 
Men innan vi eventuellt får se några fler berättelser, vare sig det handlar om Max eller den blinde gitarristen, ska vi få ta del av Furiosas historia. Den kommande prequelfilmen, där Anya Taylor-Joy spelar titelrollen, förväntas få biopremiär våren 2024. 
| 1 september 2022 23:00 |