Skribent

Mats Karlsson

4 september 2014 | 13:00

George Clooney gör film om telefonavlyssningsskandal

Regissören kommer att filma Nick Davis bok "Hack Attack", historien om mediaföretaget News Corporations skandalomsusade telefonavlyssning.
George Clooneys senaste film "The Monuments Men" gick inte hem, varken hos publik eller kritiker. Filmen lyckades bara spela in 154 miljoner dollar, på en budget av 70 miljoner. Nu har Clooney kanske hittat ett mer passande projekt, han ska nämligen filma Nick David bok "Hack Attack" som handlar om telefonavlyssningsskandalen i England.

Historien handlar om telefonavlyssningsskandalen som Rupert Murdochs mediaföretag News Corporation var involverade i. Bokens författare tillika journalisten Nick Davis ägnade sex år för att undersöka om News Corporations avlyssning av röstmeddelanden i politikers, skådespelares och vanliga brittiska medborgares telefoner.

- Det här har alla komponenter - lögner, korruption, utpressning - som är utförda av Londons största tidning. Men det absolut bästa med detta är att det är helt sant. Nick är en modig och envis reporter och vi tycker att det ska bli en ära att ta hans bok till bioduken, säger Clooney till Variety.

Inspelningarna av "Hack Attack" startar nästa år.
| 4 september 2014 13:00 |