Spel

Skribent

Jerry Fogselius

17 augusti 2018 | 11:30

"Generation Zero"-trailer visar spännande robotaction i 80-talets Sverige

Avalanche har tre ambitiösa storspel på gång: "Rage 2", "Just Cause 4" och "Generation Zero". I samband med Gamescom släppte studion en atmosfärisk gameplaytrailer till det sistnämnda.
I "Generation Zero" har robotar tagit över Sverige. Året är 1989 och tillsammans med upp till tre vänner, kommer du kunna utforska ett övergivet landskap som verkligen doftar svenskt 80-tal. Här finns gamla Volvo-polisbilar, vita husknutar och vapenmodeller som användes av både svensk militär och polis förr i tiden.
 
Avalanche har tidigare gett oss pampiga sandlådespel i form av "Just Cause"-serien och "Mad Max", och "Generation Zero" ser inte ut att bli något undantag. I gameplay-trailern får vi stifta bekantskap med de öppna landskap som du själv är fri att utforska i den takt du vill. Samtidigt som du letar ledtrådar kring vad det är som egentligen har hänt, måste du försöka överlista och överleva mot de livsfarliga robotar som tagit över landet.
 
Om du skadar en robot utan att helt förstöra den, kan du vid ett senare tillfälle stöta på samma motståndare igen. Då kommer roboten fortfarande ha de ärr som du orsakade på den under föregående strid, vilket är en riktigt cool detalj! Och när du väl lyckats ha ihjäl en maskin, kan du och dina medspelare dela på looten från den fallna roboten och använda delarna för att uppgradera era egna vapen.
 
Utöver den svenska 80-talssettingen, de väldesignade robotarna och löftet om co-op för fyra personer, är det framför allt de imponerande vädereffekterna som gör mig sugen på "Generation Zero". Atmosfären blir helt annorlunda när det regnar jämfört med när det är härligt morgondis, skillnader som gör att spelvärlden känns extra levande (och förmodligen kommer få mina datordelar att klaga högljutt när jag maxar grafiken i spelet nästa år...) Kolla in trailern här nedanför:
 
 
"Generation Zero" släpps under 2019. Ser du fram emot spelet?
| 17 augusti 2018 11:30 |