Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

6 december 2016 | 10:30

Gareth Edwards har visat "Rogue One" för George Lucas

Och hans reaktion var fantastisk.
För Gareth Edwards väntar att snart låta hela världen ta del av hans "Rogue One: A Star Wars Story", men redan för några dagar sedan visade han upp filmen för vad som enligt egen utsago är hans allra viktigaste kritiker; George Lucas. Under en presskonferens i San Francisco berättade han:

- För två dagar sedan fick vi visa filmen för George, och jag pratade med honom igår. Jag vill inte lägga ord i hans mun men jag kan ärligt säga att jag kan dö lycklig nu. Han gillade verkligen filmen, så det betydde mycket. För att vara helt ärlig, och jag vill inte vara taskig mot någon här, så betyder hans åsikt mest för mig.

Edwards verkar dock inte ha varit helt medveten om exakt när Lucas skulle få se filmen. Han berättar:

- Vi är mitt i arbetet att göra press för filmen, med en intervju efter en annan, och plötsligt sa de till mig: "Vi måste ta en paus." och jag sa: "Okej", och då sa de: "Nej, vi måste ta en paus. Vi måste prata med dig. George vill byta några ord." Så de ringde upp honom, och jag kommer ta den konversationen med mig ner i graven. Det var ett sant privilegium. Hans åsikt betyder allt för mig.

George Lucas var aldrig särskilt förtjust i "The Force Awakens", så vad detta säger om "Rogue One" återstår att se...
| 6 december 2016 10:30 |