Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

18 juli 2015 | 16:00

"Game of Thrones"-stjärnorna om Emmy-nomineringarna

Daenerys och Cersei kan få priser.
Inte helt otippat kanske, men "Game of Thrones" rakade in nomineringar inför Emmy-galan som går av stapeln den 20:e september. Hela 24 stycken nomineringar blev det och för HBO blev det totalt 126 nomineringar. Med det är kanalen mest nominerad av alla till årets gala. 

De största nomineringarna gick till Peter Dinklage (supporting actor in a drama), Lena Headey och Emilia Clarke (supporting actress in a drama) och David Benioff och D.B. Weiss (writing for a drama).


- Det känns helt fantastiskt. Jag tycker verkligen, av hela mitt hjärta, att hon (Headey) förtjänar det mycket, mycket mer än mig. Hon är en av de bästa skådisarna någonsin och jag har vuxit upp på serien och sett upp till henne, och kommit till henne för råd. Så det är helt fantastiskt, för hon ger verkligen sitt allt varje säsong. Jag vill att alla från "Game of Thrones" ska bli nominerade för något.Lena Headey sa så här:

- Två för en, för "Game of Thrones"! Det är jättekul, det kommer vara fantastiskt att vara där med Emilia, och att vi båda äntligen är nominerade i en kategori, två kvinnor, det är väldigt coolt. Jag måste prata med henne om det här, ringa henne och säga "bra jobbat"!De två skådespelerskorna talade också om seriens fortsatta popularitet efter fem säsonger. Headey sa:

- Det är helt galet, för man gör en sådan här sak, och vissa kommer att gilla det, men den här serien har fångat en olikartad, enorm publik. Våra manusförfattare, David (Benioff), Dan (Weiss) och Bryan (Cogman), de är alla så fantastiska, så jag hoppas verkligen att de kommer få ett erkännande för deras talanger. Vi har ett fantastiskt crew och det jobbet de gör varje år är verkligen intensivt.

Clarke sa:

- Det känns surrealistiskt som tusan. Det är så kul för att serien har en sådan dragningskraft, som jag precis har börjat förstå, och den har satt ett avtryck på kulturen, men när man filmar den så är man bara med sina vänner och sin familj. Alla de här människorna som jag varit med i sex år nu. Varje säsong när manusen kommer så känns det som en helt ny karaktär. Det känns alltid så nytt och spännande. Manusförfattarna gör verkligen oss skådespelare bortskämda för alla andra manus jag läser känns som skräp nu. Vi är förstörda för livet. Så jag känner mig sjukt tursam och priviligierad, och jag vill verkligen att David och Dan vinner för sina manus. Jag vill det mer än något annat, därför att de grabbarna jobbar hårdare än någon annan. Det är härligt att se vilken påverkan serien har på folk, för när man verkligen går till grunden med hur många människor som är involverade och det ansvar och det jobb de gör så är det ofattbart.Om den sjätte säsongen sa hon så här:

- Jag är som ett barn med socker-chock, jag kan knappt hantera hur sjuka de här manusen är. Vi har faktiskt fått nästa laddning manus också, och de är väldigt bra. Man vet att David och Dan är riktigt nöjda med ett manus när de lägger till egna kommentarer i marginalerna, typ "yeah right, bitches, sixth season!". Det är mycket sådant. 
| 18 juli 2015 16:00 |