Serie

Skribent

MovieZine

2 juni 2021 | 09:40

"Game of Thrones"-stjärnan Sophie Turner klar för "The Staircase"

Sophie Turner är det senaste tillskottet i HBO Max-serien "The Staircase".
HBO Max- serien "The Staircase" har fått ett nytt tillskott - Sophie Turner. Hon slår sig samman med Colin Firth, Toni Collette, Parker Posey, Juliette Binoche och Rosemarie DeWitt som tidigare blivit castade för serien.
 
Serien kommer att bestå av åtta avsnitt och är baserad på dokumentärserien med samma namn. Dessutom har serien använt sig av ett flertal böcker och rapporter om fallet med Michael Peterson (Colin Firth), mannen som år 2001 blev anklagad för att ha mördat sin fru Kathleen (Toni Collette).
 
Michael Peterson hävdade att hon dött efter att ha fallit ner för trapporna i deras hem. Men polisen misstänkte att han misshandlat henne till döds med ett tillhygge, för att senare iscensätta hennes död som ett olyckligt fall.
 
Turner ska spela Margaret Ratliff, en av Michael Petersons adopterade döttrar, skriver Variety.
 
Sophie Turner är bäst känd som Sansa Stark i HBO-serien "Game of Thrones", som hon började spela som  fjortonåring. Hon vann en Emmy för hennes roll som den unga och naiva adelsflickan. Vidare är hon känd som Jean Grey i de senaste versionerna av "X-Men"-franchisen. Hon medverkade i bland annat "X-Men: Apocalypse" och "X-Men: Dark Phoenix".
 
Hennes senaste projekt var serien "Survive" som hade premiär förra året på den kortlivade streamingtjänsten Quibi.
| 2 juni 2021 09:40 |