Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

5 maj 2014 | 22:01

"Game of Thrones"-skaparnas nätpakt

David Benioff och Dan Weiss som överfört George R.R. Martins böcker till TV vill inte påverkas av folks åsikter och eventuella näthat.

När det stormar på Internet kring "Game of Thrones" (läs händelserika bröllop, avstickningar från romanerna) sitter Benioff och Weiss och de andra producenterna lyckligt ovetande. De har nämligen ingått en gemensam pakt där de bestämt sig för att inte läsa nätkommentarer kring serien.

Det skriver EW, som pratat med "GoT"-skaparna om nätfansen.

- Vi ingick den här pakten för om du hoppar ner i kaninhålet kan du gå vilse bland alla "Thrones"-kommentarer där ute, säger Benioff.

- Vi mådde bägge mycket bättre när vi slutade hänga på såna ställen, det finns mycket viktigare saker att läsa om online än om vår egen TV-serie.

Men de erkänner också att de faktiskt hade lite koll på Internets reaktion på Red Wedding, något de anser vara ett befogat undantag till regeln. Annars försöker de febrilt att undvika nättjattret.

- Du kollar på ett forum och det kan innehålla nio positiva kommentarer och en negativ - och det är givetvis den negativa kommentaren som fastnar i skallen, säger Benioff.

- Och du vill diskutera med den personen och säga att "hörru, det här är anledningen till att si och så hände i serien", men det kan du inte. Istället börjar du argumentera saken i huvudet och plötsligt inser du att du håller på att bli galen. Du har ett påhittat bråk med någon som kallar sig DragonQueen42 - du kommer aldrig vinna den matchen.

Är det rätt paktat av dem tycker du? Eller är de fega som inte vågar möta fansens synpunkter?

"Game of Thrones" släpps i nya avsnitt varje måndag i HBO Nordic.

| 5 maj 2014 22:01 |