Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 september 2019 | 21:25

Första gången "Game of Thrones"-skaparna uttalar sig om misstaget

David Benioff och D.B. Weiss har inte ställt upp på några intervjuer efter slutet av den sista "Game of Thrones"-säsongen - men nu dyker de upp i Japan.
Den sista säsongen av "Game of Thrones" kunde omöjligen lyckas med bedriften att göra alla nöjda, men troligtvis hade nog skaparna David Benioff, D.B. Weiss och HBO förväntat sig avsevärt mindre kritik från seriens fans.
 
Efter att finalavsnittet sändes har varken Benioff eller Weiss ställt upp på några intervjuer eller kommenterat kritiken på något sätt. Nu har det däremot dykt upp ett första klipp, från den japanska distributören Star Channel, i vilket de åtminstone kommenterar några väl utvalda delar av den sista säsongen. 
 
De nämner däremot fortfarande inget om kritiken mot den, eller besluten kring hur de valde att avsluta serien. Istället pratar man om hur kul det är att serien lyckades kamma hem rekordmånga Emmy-nomineringar samt hur pinsamt det var att den där kaffemuggen dök upp mitt i bild framför Daenerys (i det fjärde avsnittet).
 
 
- Jag har för mig att det finns en tradition när man gör persiska mattor att alltid göra ett litet misstag, eftersom bara Gud kan göra något perfekt. Så jag antar att det var vårt [misstag], berättar Benioff först lite skämtsamt.
 
- Det var därför jag ställde kaffemuggen där. Medvetet, som ett bevis på hur vi inte är perfekta, skämtar Weiss vidare.
 
- Vi hade så mycket fokus på Daenerys och Jon Snow att vi helt enkelt inte såg kaffemuggen precis i mitten av allt. Så, först kunde jag inte ens tro på det, sen kändes det pinsamt; "hur kunde vi inte se muggen mitt i bilden?". Sedan, efter ett tag, blev det bara roligt. Det var bara ett misstag, och det är mest roligt för oss nu, avslutar Benioff lite mindre skämtsamt.
 
 
Med tanke på att det här är det första uttalandet med Benioff och Weiss sedan seriefinalen, lär vi nog inte behöva vänta allt för länge till innan någon av de större amerikanska medierna lyckas få till en längre intervju med de båda skaparna. Om inte annat under Emmy-galan den 22 september, vilken de förväntas närvara vid eftersom de själva är nominerade både för bästa manus och regi.
 

Läs också: "Game of Thrones"-skådis försvarar den av fansen hatade säsongen

 
Tycker du också att kaffemuggen blev ett roligt misstag? Kommentera gärna nedan!
| 2 september 2019 21:25 |