Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

11 juni 2014 | 20:00

"Game of Thrones"-skaparna lovar: finalen blir episk

David Benioff och Dan Weiss går ut hårt och säger att säsongsavslutningen är den bästa de gjort.
*spoilerfri text*  Förra veckans batalj i "The Watchers on the Wall" kan ha varit ett av de mest ambitiösa slagen i TV :s historia. Om inte det  absolut mest ambitiösa. 

Trots det går nu männen bakom "Game of Thrones"-serien, David Benioff och Dan Weiss, ut och lovar den bästa säsongsavslutningen någonsin.

"The Children", som det tionde och sista avsnittet av säsong fyra heter, kommer nämligen bryta ett gammalt mönster. I de tidigare tre säsongerna har alltid det nionde avsnittet innehållit ett stort slag och/eller en huvudpersons (gruvliga) död  medan själva säsongsfinalen varit en mildare historia som mest fungerat för att knyta ihop vissa säckar och bädda för kommande intriger. 

Men inte den här gången. "The Children" kommer inkludera alla nyckelpersoner och det kommer också hända några riktigt dramatiska saker. 

- Det är den bästa finalen vi någonsin gjort, utan tvekan, säger Benioff och Weiss i ett gemensamt uttalande Entertainment Weekly publicerat. 

- Skådespelarnas insatser, regin från Alex Graves, specialeffekterna, den nya musiken från Ramin Djawadi - allt föll på plats och blev den kanske finaste timmen vi någonsin producerat. Vi är fantastiskt stolta över "The Children".  Och lite skrämda av avsnittet, för nu måste vi börja tänka på säsong fem och hitta sätt att toppa den på. 

Finalavsnittet är dessutom lite längre än normalt, 66 minuter. 

Hur pepp är ni på en skala 1-10? 11? Kommentera nedan!
| 11 juni 2014 20:00 |