Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

17 april 2017 | 21:00

"Game of Thrones"-skådisen får sin hittills kanske tuffaste roll i "Twin"

Kristofer Hivju ska spela två väldigt olika tvillingbröder - varav en tvingas anta den andres identitet. Det här vet vi om en kommande nordiska dramathriller-serien "Twin".
Skådespelaren Kristofer Hivju som vi känner igen som vildingarnas ledare Tormund i "Game of Thrones" har fått huvudrollen - eller rollerna - i en ny nordisk serie. Han står nämligen inför den stora utmaningen att spela två identiska tvillingbröder med väldigt olika liv och där den ena försöker låtsas vara den andre. Meta? Ja.
 
"Twin" ska bli en nordisk drama-thriller och spelas in i norska Lofoten, där det är populärt att surfa. Erik är en av dessa surfare och lever som en lodis, medan hans enäggstvilling Adam är en affärsman med ordning på livet och ett klassiskt, finputsat familjeliv. De har inte haft kontakt på femton år, men när Erik förlorar allt han har ber han Adam och hjälp, men får kalla handen.
 
Ett bråk leder till att Erik och Adams fru Ingrid råkar ha ihjäl Adam. För att rädda sitt eget skinn och inte låta broderns barn fara illa måste Erik anta sin döde brors identitet och leva en lögn ihop med Ingrid. Frågan är hur länge de kan upprätthålla fasaden - speciellt när Adams gamle vän, en trafikpolis, börjar bli misstänksam.
 
Eriks nya identitet innebär både utmanande förändringar och en chans till ett nytt liv. Han får också en mycket bättre förståelse för sin bror än vad han någonsin hade när Adam var vid liv. Samtidigt innebär lögnen att ingen kan leva fullt ut. De tvingas att ifrågasätta vilka de egentligen är - och för vems skull?
 
"Twin" kan onekligen bli intressant och precis som Ewan McGregor i "Fargo" står Kristofer Hivju inför det svåra uppdraget att spela två väldigt olika bröder. Och en broder som spelar den andra brodern. Men så är han ju ingen dålig skådis heller.
 
Blir du nyfiken på serien "Twin"?
| 17 april 2017 21:00 |