Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

11 augusti 2014 | 18:00

"Game of Thrones"-skådespelare dog under inspelningarna

Den nordirländske skådespelaren J.J. Murphy gick bort, bara fyra dagar efter att han filmat sina första scener för fantasy-seriens femte säsong.
Den Belfast-födde Murphy hade fått rollen som Ser Denys Mallister, den äldste medlemmen i Night's Watch, väktarna av muren vid den norra gränsen av De sju kungarikena där bland andra Jon Snow (Kit Harington) och Samwell Tarly (John Bradley-West) ingår. 

Enligt The Guardian kollapsade Murphy och avled i fredags, den 8 augusti. Han hade då bara hunnit spela in några scener och skulle ha återvänt till inspelningarna inom kort. 


J.J. Murphy. 

Hans agent Phillip Young, säger till The Guardian att Murphy var "överlycklig" för att ha fått en roll i "i en av de största TV-produktionerna i världen, särskilt i det här stadiet av hans karriär". 

Murphy sista fullföljda roll var i nya Dracula-filmen "Dracula Untold" där han spelade icke namngiven äldre bybo. Dessförinnan  hade han skymtats i "Ängeln på sjunde trappsteget"

UPPDATERAT 19.52:  "Game of Thrones" TV-skapare David Benioff och Dan Weiss har nu gått ut med sina kondoleanser, meddelar Zap2it. De säger att de inte kommer hitta någon annan till rollen. 

- Vi kommer inte leta efter en ersättare till J.J. Murphy. Han var en älskvärd man och den bäste Denys Mallister vi kunnat hoppas på. Och nu är hans väktartid till ända. 

J.J. Murphy blev 86 år.

| 11 augusti 2014 18:00 |