Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

3 juli 2017 | 23:00

"Game of Thrones" blev Sophie Turners första sexualundervisning

Frågan är om en serie med så många horhus, Lannister-incester och en våldtäkt är det bästa sättet för en 15-årig skådis att få reda på sex- och samlevnad.
Den som har följt "Game of Thrones" genom alla säsonger vet hur explicita HBO gillar att vara när det kommer till sex och naket. Det är inte för intet serien har fått det alternativa namnet "Tits and Dragons" bland fansen.
 
Men att serien någonsin skulle fungera som sexualupplysning kommer oväntat, när Sophie Turner (Sansa) pratar med The Times. Hon var bara 15-16 år när de filmade första säsongen.
 
- Första gången jag hörde talas om oralsex var genom manuset till "Game of Thrones". Jag sa "Wow! Gör folk sånt? Vad fascinerande!". Jag antar att det var min sexualundervisning.
 
Med tanke på hur många dasar och snippor och rumpor som visas är det vid närmare eftertanke mycket få som ingår i någon slags samtycklig och fin kärleksscen. Det är tveksamt om någon lärare i sex- och samlevnad för högstadiet skulle sätta på ett avsnitt av "Game of Thrones" inför klassen som läromedel, med tanke på alla horhus, Lannister-incester och rysligt obehagliga våldtäkter som visas i den.
 
Vi får väl anta att Turner är okej eftersom hon ännu stretar på uppe i norr när "Game of Thrones" har premiär för säsong 7 den 17 juli på HBO Nordic och C More.
| 3 juli 2017 23:00 |