Serie

Skribent

Robin Andersson

15 april 2019 | 09:30

"Game of Thrones" är tillbaka: det här behöver du veta innan

Efter ungefär 595 dagars väntan är vi äntligen tillbaka i Westeros, men det är lätt att glömma vad som hände sist. Låt oss hjälpa dig.
Det är många karaktärer att hålla reda på i Westeros, men vi har gjort en snabb sammanfattning så att ni har koll på vad ni kan förvänta er inför starten på säsong 8.
 
Jon Snow och Daenerys Targaryen har gjort en allians. Hon har nu sett de döda med sina egna ögon och är övertygad om att hotet finns i norr - inte i söder. Hon lovar att erbjuda sina dothrakis, sina unsullied och sina drakar till kriget mot Night King. Det sista vi ser i säsong 7 är att hon tillsammans med Jon Snow, Davos och övriga beger sig mot Winterfell.

Var beredd på många, intressanta nya bekantskaper, men också återföreningar. Hur kommer folket ta emot att en Targaryen-främling dyker upp tillsammans med deras “King in the North”? Kom ihåg att för många är drakar bara legender, och enligt vissa bara fantasiväsen. Nu får de se dem med egna ögon för första gången. Daenerys kommer förmodligen att träffa Samwell Tarly, vars bror och far brann till döds på grund henne. Och glöm inte att Jaime är på väg till Winterfell efter att ha lämnat sin syster. Hur kommer han tas emot av folket, och kanske framför allt av Bran, som han puttade genom fönstret för åtta år sen?

Sist vi såg Night King var när han ridandes på iskalla Viserion huffade och puffade ner den magiska muren. Med över 100 000 döda i armén och en stor isdrake, är frågan hur de ska kunna stoppas? När säsong 8 startar är de på väg söderut med sikte på Winterfell.

Cersei har tagit flera steg mot att bli den nya “mad queen”, och sist vi såg henne svek hon både sin bror och alla andra genom att inte hålla sitt löfte. Istället för att gå med i striden i norr, förbereder hon sig i sin bekväma hemstad medan Euron Greyjoy åker över havet och hämtar en dyrköpt armé åt sin drottning. Med sig har han också sin tillfångatagna brorsdotter, Yara.

Frågorna är många, men nu är det äntligen dags att börja få dem besvarade.

Game of Thrones sänds på HBO Nordic och C More. Är du känslomässigt redo för den här säsongen?
| 15 april 2019 09:30 |