Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

23 juli 2015 | 22:00

Wonder Woman vill göra sin dotter stolt

Skådespelerskan som går upp mot både Batman och Superman.
Wonder Woman är ett emotsett inslag i kommande "Batman vs Superman: Dawn of Justice", men hittills är inte mycket känt om hur karaktären kommer gestaltas. Kommer hon vara en krigare, som i serietidningarna? Eller en jungfru i nöd, som i så många andra Hollywood-filmer?

Nu har skådespelerskan som tagit sig an rollen, Gal Gadot, uttalat sig i en intervju med Interview Magazine. På frågan om hon tänker på att ta roller som hennes egen dotter en dag kan se och se upp till svarar hon så här:

- Nu gör jag det. Tidigare har jag inte haft privilegiet att välja vad jag ville göra. Jag ville bara jobba. Men nu är jag i en position där jag faktiskt kan välja. När jag precis hade börjat arbeta som skådespelare kom jag till L.A. och alla managers och agenter satte upp möten med regissörer och manusförfattare, och de frågade alltid samma sak: "Vad letar du efter? Vilken typ av filmer vill du göra?". Och jag sa alltid att jag var öppen för allt, för jag är en väldigt öppensinnad person. Men till slut berättade jag att jag ville få chansen att visa en starkare sida av kvinnor. Jag ville inte spela sådana typiska roller som man ser i Hollywood allt som oftast, med en hjärtekrossad flicka som väntar på att bli räddad. Jag ville göra något annorlunda. Vad jag inte visste då var att jag skulle få rollen som Wonder Woman strax därpå.Vad hoppas du få se när Wonder Woman gör entré nästa år?
| 23 juli 2015 22:00 |