Skribent

MovieZine.se

15 juni 2013 | 11:01

Fynda svenska klassiker på DVD

"Fucking Åmål", "Mannen på taket", "Besökarna" och många fler titlar i Discshops kampanj.

Det blir ingen sommar utan svenska filmklassiker. De regniga kvällarna är räddade, hos Discshop hittar du just nu ut massvis med bra film till priset av 2 för 99 kr.

Här finns närmare 100 favoriter från flera av våra största och mest omtyckta filmskapare genom tiderna, vi har plockat ut några favoriter:

Mannen på taket - Bo Widerbergs thriller som ses som en av de bästa i sin genre. En maffig storbudgetfilm (för sin tid) och tveklöst den bästa Martin Beck-filmatiseringen som gjorts.

"Mannen på taket" 59 kr »

Ådalen 31 - Ännu en Widerberg, här med ett drama om strejker och fattigdom men också om kärlek och familjesammanhållning.

"Ådalen 31" 59 kr »

Fucking Åmål - Lukas Moodyssons småstadsdrama firar 15 år i år. 

"Fucking Åmål" 59 kr »

Strul - Björn Skifs (en slags 80-talets svensk Ben Stiller), i en skruvad actionkomedi där en oskyldig kemilärare dras in i en knarkaffär.

"Strul" 59 kr »

Besökarna - Kultskräckisen från 1988 med Kjell Bergqvist och Lena Endre i huvudrollerna, som råkar ut för objudna gäster i hemmet långt innan "Paranormal Activity"...

"Besökarna" 59 kr »

Mitt liv som hund - En av Lasse Hallströms främsta filmer är historien om pojken Ingemar som bor med sin sjuka mamma.

"Mitt liv som hund" 59 kr »

Hypnotisören - På tal om Hallström finns hans senaste svenska film, thrillern med Mikael Persbrandt, också superbilligt.

"Hypnotisören" 59 kr »

Den bästa sommaren - Vår favorit i samlingen är den här tidiga komedin från Ulf Malmros, med Kjell Bergqvist i en skön roll som begravningsentreprenören Yngve.

"Den bästa sommaren" 59 kr »

Sist men inte minst...

Nyss släppta på DVD och Blu-ray är två titlar som blivit filmälskarnas nya favoriter senaste halvåret. Michael Hanekes Oscarsvinnande drama "Amour" och Anthony Hopkins magiska gestaltning av den store "Hitchcock" borde ingen filmsamlare vara utan:

"Amour" på DVD 149 kr »

"Hitchcock" på DVD 149 kr »

"Hitchcock" på Blu-ray 199 kr »

Kolla in alla titlar som ingår i kampanjen Svenska klassiker - 2 för 99 kr hos Discshop.

| 15 juni 2013 11:01 |